LED voucherregeling voor economische ambities Zuid Limburg

0

LED ondersteunt de ontwikkeling van nieuwe initiatieven die aantoonbaar bijdragen aan de economische ambities van Zuid-Limburg. De ondersteuning kan bestaan uit kennis, contacten en, in beperkte mate, een eenmalige financiering. Initiatieven die voor financiering in aanmerking willen komen, hadden tot nu toe maar één mogelijkheid: pitchen in de Challenging Meeting. LED voegt daar nu een nieuwe regeling aan toe: de Stimuleringsregeling.

Deze Stimuleringsregeling is specifiek bedoeld voor projecten die zich nog in de initiële fase bevinden en bestaat uit een bedrag van maximaal € 10.000,- (dit kalenderjaar is een bedrag van € 100.000,- beschikbaar). Projecten die voor ondersteuning in aanmerking willen komen, moeten een bijdrage leveren aan de groei van het bruto regionaal product van Zuid-Limburg. Daarnaast moeten ze voldoen aan minimaal een van onderstaande doelstellingen:

  • Economische structuurversterking in de sectoren chemie & materialen, life sciences & health, smart services, logistiek, leisure, care & systems, nieuwe energie;
  • Betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt;
  • Versterking van het vestigingsklimaat voor mensen en bedrijven in Zuid-Limburg en de Euregio

De regeling geldt uitsluitend voor samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en/of kennisinstellingen en/of overheidsorganen. Elke aanvraag wordt binnen drie weken beoordeeld.

Jos schneiders, voorzitter LED: “Hiermee proberen we tegemoet te komen aan de behoefte om nieuwe initiatieven sneller in uitvoering te brengen en administratieve drempels te verminderen. Doe er met deze voorzet uw voordeel mee!”.

Een aanvraag voor deze regeling kan uitsluitend via het formulier Projectschets Stimuleringsregeling worden aangevraagd, en moet worden ingediend bij het secretariaat van LED.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics