Kulicke & Soffa (K&S) heeft Liteq b.v. voor 100% overgenomen.

0

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en technologiebedrijf Sioux zijn als investeerders van het eerste uur nauw betrokken geweest bij de overname. Sioux vervulde daarnaast ook nog eens een sleutelrol als technologie- en productiepartner van de lithografie start-up. De overname door Kulicke & Soffa biedt Liteq de marktkanalen en middelen om uit te groeien tot een commercieel succes.

Het Eindhovense Liteq biedt lithografie-oplossingen voor geavanceerde behuizing van microchips – ook wel ‘Advanced Packaging’ genoemd. Revolutionair is dat Liteq lasers gebruikt voor de productie van chipbehuizing, in plaats van de veelgebruikte kwiklamp. De productiemethode van Liteq zorgt dat de chipbehuizingen factoren goedkoper geproduceerd kunnen worden, en geschikt zijn voor de nieuwste vormen van chipverpakkingen.

Kulike & Soffa, marktleider op het gebied van semiconductor packaging, zal de techniek van Liteq integreren in hun activiteiten en uitzetten in hun wereldwijde distributienetwerk. Met K&S als moederbedrijf blijft Liteq de activiteiten met de huidige medewerkers voortzetten in Eindhoven. Het gunstige ecosysteem van de Brainport-regio heeft bijgedragen aan de overname.

‘We zijn bijzonder blij de medewerkers, klanten en toeleveranciers te kunnen verwelkomen in de K&S-familie’, zegt Fusen Chen, Kulicke & Soffa’s President and Chief Executive Officer. ‘Deze investering in een aan ons zeer complementair bedrijf is een onderstreping van onze strategische en pro-actieve benadering. Hiermee versterken we onze positie en waarde propositie in de advanced packaging markt.’

Gerrit van der Beek, Liteq’s Chief Executive Officer stelt: ‘Liteq heeft een enorme groeipotentie en samen met K&S zijn we veel beter gepositioneerd om de klant te voorzien van innovatieve oplossingen en diensten voor de advanced packaging markt. Liteq kan nu zich versterken met het uitgebreide verkoop- en distributienetwerk, de sterke klantenbasis en de interconnect expertise van K&S. ‘

Paul van Attekum, ASML CSVP of Corporate Strategy & Marketing zegt: ‘ASML was een vroege investeerders in Liteq en heeft de onderneming ondersteund in het ontwikkeling van de advanced packaging lithografy tool. We geloven dat deze machine gereed is om door klanten geëvalueerd te worden.  ASML zal, conform de transactieafspraken, haar aandeel verkopen, maar we blijven Liteq ondersteunen in haar ontwikkelingsactiviteiten de komende jaren in het kader van een support-overeenkomst.’

Miriam Dragstra, directeur van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij: “We zijn er trots op aan de basis te hebben gestaan van creëren en ontwikkelen van deze succesvolle onderneming, die de incubatiekracht van de Noord-Brabantse provincie onderstreept.”

Arnoud de Geus, director of New Business Development bij Sioux, vult aan: “K&S zal Liteq’s marktkanalen en wereldwijde commerciële bereik enorm versterken. Sioux blijft tijdens dit hele proces volledig toegewijd om Liteq tijdens en na deze overgang te ondersteunen als technologiepartner.”

 

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.