Kras en Veerman nieuw voorzittersduo NRK Recycling

0

Ben Kras van Kras Recycling en Matthijs Veerman van Morssinkhof Plastics zijn tijdens de  algemene ledenvergadering in november benoemd tot nieuwe voorzitters van NRK Recycling. Gerd Gerdes van Daly Plastics neemt de taak van vicevoorzitter op zich.  


Gerd Gerdes van Daly Plastics

Het voorzittersduo Ben Kras en Matthijs Veerman neemt de voorzittershamer over van Bernard Merkx. Het tweetal treedt op als boegbeeld van de vereniging. Samen met het bestuur zullen zij het beleid vormgeven en zich inzetten om de belangen van de aangesloten leden in de kunststof recyclingindustrie te bewaken. Gezien de grote diversiteit aan actuele dossiers is gekozen voor een co-voorzitterschap. Op deze manier zijn de verschillende dossiers goed afgedekt. Gerd Gerdes treedt op als vicevoorzitter en is verantwoordelijk voor de portefeuille communicatie.

Stevig fundament

“Wij zijn de uitdaging van een gezamenlijk voorzitterschap aangegaan, omdat de situatie daar momenteel om vraagt. We worden geconfronteerd met belangrijke en zeer diverse ontwikkelingen die onze industrie raken. Dat vraagt niet alleen om expertise en kennis, maar ook om een stevig fundament. Door de taken te verdelen, kunnen wij het voorzitterschap van NRK Recycling combineren met onze drukke dagelijkse werkzaamheden en zo een solide basis voor de vereniging garanderen. Wij zijn ieder actief op het gebied van onze eigen expertise, maar wel vanuit één duidelijke visie”, aldus het kersverse voorzittersduo.


Matthijs Veerman van Morssinkhof Plastics


Meer capaciteit
Er spelen verschillende thema’s die enorm bepalend zijn voor de toekomst van de sector. Nu Azië veranderende eisen hanteert voor de import van kunststofuitval en recyclaat, is er voor een belangrijke stroom kunststofuitval geen afzet meer. Dat is voor de kunststofrecyclers een uitdaging, maar ook een enorme kans. “Het is tijd om als industrie de krachten te bundelen en samen met overheid en producenten te zorgen voor meer recyclecapaciteit in Europa. De recycledoelstellingen zullen we gezamenlijk moeten behalen. Bij voorkeur binnen de Europese grenzen, maar met een open vizier richting andere continenten”, stelt vicevoorzitter Gerd Gerdes.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.