Koning Willem-Alexander opent batterijproductiefabriek van ELEO

0

Van Links naar rechts: Bas Verkaik, Bram van Diggelen, Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Jeroen Bleker.

Sinds de oprichting in 2017 heeft ELEO zich gericht op het ontwikkelen en produceren van hoogwaardige batterijsystemen voor een breed scala aan toepassingen, van bouw- en landbouwmachines tot bedrijfsvoertuigen.

“De opening van onze fabriek is een speciaal moment voor het hele team, dus we zijn erg trots dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de officiële opening van onze nieuwe faciliteiten heeft uitgevoerd”, aldus Bas Verkaik, mede-oprichter van ELEO. “Met deze fabriek kunnen we onze capaciteit aanzienlijk verhogen om aan de groeiende vraag naar onze batterijsystemen te voldoen. Bovendien dient onze fabriek als blauwdruk voor verdere internationale expansie in de komende jaren.”

Link magazine editie december 2022 | jaargang 24 thema: B2B-marketing: veel meer dan goede klantrelatie opbouwen. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Na de officiële opening werd Koning Willem-Alexander door de fabriek geleid om meer te weten te komen over het productieproces van het batterijsysteem en om met medewerkers te praten over hun werk bij ELEO.

Uitgerust met geavanceerde machines die een volledig geautomatiseerd batterijassemblageproces mogelijk maken, beslaat de nieuwe state-of-the-art batterijproductiefabriek een oppervlakte van 3.000 m2 met verdere plannen om het vloeroppervlak van de faciliteit te verdrievoudigen tot 9.000 m2.

De opening van de nieuwe faciliteit sluit aan bij het begin van de productie van ELEO’s nieuwe generatie batterijsystemen. Deze nieuwe generatie biedt industriële OEM’s ultieme flexibiliteit, met een schaalbare aanpak die is ontworpen om te voldoen aan de grote verscheidenheid aan vereisten van off-highway toepassingen.

Sinds de Yanmar Group in april 2022 het meerderheidsaandeel van ELEO verwierf, werken ze samen om het doel van wereldwijde elektrificatie binnen de industriële sector te bereiken. De opening van de nieuwe batterijfabriek is een enorme stap in de richting van dit doel, waardoor een verwachte jaarlijkse productiecapaciteit van 10.000 batterijpakketten mogelijk is. Met deze productie-installatie versnelt ELEO de wereld naar een schonere, duurzamere toekomst.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics