KMWE winnaar van de William Pijnenburg Award 2017

0

Manon Pijnenburg

Dit jaar voor het eerst de William Pijnenburg award zoals aangekondigd vorig jaar bij de uitreiking van de toen nog Brainport Industries College Award. Met als trotse winnaar AAE uit Helmond.

KMWE is winnaar geworden door de continuïteit in het zijn van ambassadeur en het leveren van een actieve voorbeeldrol is met recht verkozen tot winnaar van de William Pijnenburg Award 2017!

Namens de gehele familie, mijn moeder Marianne en 2 broers Mark en Koen (aanwijzen), reik ik dan ook met heel veel trots voor de eerste keer de William Pijnenburg Award uit. Natuurlijk nog steeds met een dubbel gevoel, maar vooral met heel veel trots.

De genomineerden en zeker de winnaar staat als voorbeeld voor de leden van het BI College. Zij zijn voorbeeld in hun betrokkenheid en actieve inzet met name op het gebied van techniekpromotie, het opleiden van jonge vakmensen en het actief delen en participeren binnen het BI College. De Award is een blijk van waardering, een beloning.

William Pijnenburg Award

Het infinity teken staat symbool voor William Pijnenburg en voor de prestatie van de winnaar van de award.
Als persoon tekende William onbewust altijd de vorm van oneindigheid met zijn vingers. Dit deed hij bij het bepalen van een nieuwe strategie, het overdenken van dillema’s en voorafgaand aan het nemen van een belangrijk besluit. Symbool voor het overwinnen van kruispunten en het geven van continuïteit aan belangrijke onderwerpen in het leven van William.

 

 

De betekenis achter de award:

  • De William Pijnenburg Award heeft de vorm van het “infinity teken” wat symbool staat voor de persoon William en voor het uitgangspunt van de William Pijnenburg Award.
  • Als persoon tekende William onbewust altijd de vorm van oneindigheid met zijn vingers. Dit deed hij bij het bepalen van een nieuwe strategie, het overdenken van dillema’s en voorafgaand aan het nemen van een belangrijk besluit. Symbool voor het overwinnen van kruispunten en het geven van continuïteit aan belangrijke onderwerpen in het leven van William.
  • De prijs staat voor de aandacht en investering in vakmensen. De continuïteit in promotie, ontwikkeling van vakmensen en het bieden van werkgelegenheid aan de toekomstig vakman ook al staat een bedrijf op een economisch kruispunt van belangen. Daarnaast geeft het ook de verbinding (cross-over) weer tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Maar de leerling en zijn of haar ouders.
  • Met het winnen van de Award is aangetoond dat het voorbeeld wordt gegeven en wordt uitgedragen zoals William dat in zijn leven continu heeft gedaan.
  • De beloning van ambassadeurschap voor de ontwikkeling van technisch vakmanschap in de regio.

De Award kent een originele versie en mag de winnaar een jaar in haar bezit hebben. Voor de uitreiking van volgend jaar levert de winnaar de award in en krijgt daar een plaquette voor terug.

KMWE is winnaar geworden door de continuïteit in het zijn van ambassadeur en het leveren van een actieve voorbeeldrol is met recht verkozen tot winnaar van de William Pijnenburg Award 2017!

 

De genomineerden 2017 

  • BLW Kunststoffen, Nuenen (Ton Walet)
  • KMWE, Eindhoven          (Suzanne Evers)
  • Prodrive Technologies, Son (Sietze de Jong)

De juryrapporten  

BLW Kunststoffen, Nuenen

BLW Kunststoffen is vanaf de start aangesloten bij het BI College en heeft als erkend leerbedrijf al meerdere jaren ervaring met opleiden van leerling- vakmensen in de kunststofbewerking.

Als leverancier van kunststof halffabricaten en eindproducten verstaat BLW “De kunst van kunststofbewerking” voor klanten en medewerkers en geeft dit door aan leerlingen.

Leerlingen krijgen alle ruimte om te ontdekken waar hun talent het beste binnen het bedrijf tot uiting komt. De leerlingen hebben een volwaardige rol binnen het BLW team, een rol waarbij hun mening ertoe doet. Werkend met hun eigen machine onder begeleiding van een oudere medewerker als coach maakt dat de leerling snel zelfstandig mag zijn, waarbij de status van leerling niet in het gedrang komt.

BLW nam bestuurlijke verantwoordelijkheid en deelt hun visie op het gebied van opleiden en persoonlijke ontwikkeling binnen het bedrijf.

De ambities van BLW in het promoten van techniek bij jongeren komen tot uiting in de deelname aan promotionele activiteiten, waarvan het jaarlijkse Tech Event een vast onderdeel is geworden.

Voor BLW een belangrijk middel voor het uitdragen van “hun” techniek en het in contact komen met de nieuwe generatie en hun ouders. 

Manon Pijnenburg feliciteert Suzanne Evers van KMWE met het winnen van de William Pijnenburg Award 2017

KMWE, Eindhoven

KMWE is vanaf de start aangesloten bij het BI College en heeft als erkend leerbedrijf al jarenlang ervaring met opleiden van leerling- vakmensen in de metaalbewerking.

Als leverancier van hoogwaardige producten en systemen zoekt KMWE “The cutting edge” op voor klanten en medewerkers en geeft dit door aan leerlingen.

Leerlingen krijgen alle ruimte om te ontdekken waar hun talent het beste binnen het bedrijf tot uiting komt. Leerlingen zijn welkom over de gehele breedte en op alle opleidingsniveaus. KMWE leidt op in nauwe samenwerking met het onderwijs in de ‘off-the-jobroute’ met als doel de leerlingen breed op te leiden. Voor de leerlingen is er een aparte leerwerkplaats met begeleiding, waarin ze buiten de productie om de machines en producten beter leren kennen. Daarmee kan de leerling ook echt leerling zijn.

KMWE neemt bestuurlijke verantwoordelijkheid en deelt visie op het gebied van opleiden en persoonlijke ontwikkeling binnen het bedrijf.

De promotie van techniek staat bij KMWE hoog in het vaandel en wordt samen met medewerkers en (oud)leerlingen vormgegeven.

Niet voor niets wordt KMWE gezien als een van de kartrekkers om internationaal gezicht te geven aan de maakindustrie in de Brainportregio.

Het nemen van maatschappelijke verantwoording is in het bedrijf verweven en wordt breed gedragen. Er wordt serieus werk gemaakt van scholing en begeleiding van leerlingen met een indicatie. 

Prodrive Technologies, Son

Prodrive Technologies is sinds het najaar 2016 aangesloten bij het BI College en heeft als erkend leerbedrijf al meerdere jaren ervaring met opleiden van leerling- vakmensen.

Als leverancier van smart manufacturing services is Prodrive “Exceptionally competitive” als leverancier voor klanten en medewerkers en geeft dit door aan leerlingen.

Leerlingen krijgen alle ruimte om te ontdekken waar hun talent het beste binnen het bedrijf tot uiting komt. De leerlingen hebben een volwaardige rol binnen Prodrive, een rol waarbij hun mening ertoe doet. Werkend als een van de prodrivers met een collega als buddy maakt dat de leerling snel zelfstandig mag zijn, waarbij de status van leerling niet in het gedrang komt.

De passie voor techniek, de aansturing op competenties en de niet aanwezige hiërarchische structuur binnen het bedrijf geven de voedingsbodem voor motivatie, prestatie en saamhorigheid.

De ambities van Prodrive in het promoten van techniek bij jongeren komen tot uiting in de actieve deelname aan promotionele activiteiten, waarvan een brede aanwezigheid op open dagen en andere ontmoetingsmomenten op en met scholen.

Voor Prodrive een belangrijk aanknopingspunt voor het uitdragen van “hun” passie voor techniek en het in contact komen met de nieuwe generatie en hun ouders.

 

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics