KLA-Tencor neemt voor 3.4 miljard Orbotech Ltd. over.

0

Rick Wallace, president en chief executive officer van KLA-Tencor

KLA-Tencor wil Orbotech Ltd. (“Orbotech”) overnemen. (“Orbotech”) voor $ 38,86 in contanten en 0,25 van een aandeel van de gewone aandelenbeurs voor het gewone aandeel van Orbotech. De transactie waardeert Orbotech met een waarde van ongeveer $ 3,4 miljard en een ondernemingswaarde van $ 3,2 miljard. Daarnaast heeft KLA-Tencor een aandelen inkoop programma van $ 2 miljard aangekondigd. Het aandeleninkoopprogramma is gericht op 12 tot 18 maanden na het sluiten van deze transactie.

Breidt de technologie en het marktbereik van KLA-Tencor uit binnen de waardeketen van elektronica
-Breidt de adresseerbare markt van KLA-Tencor met $ 2,5 miljard uit in sterk groeiende eindmarkten voor elektronica
-Directe winstgroei, niet-GAAP-inkomsten en vrije kasstroom per aandeel met ongeveer $ 50 miljoen run-rate synergieën
-Kondigt autorisatie voor inkoop van eigen aandelen van $ 2 miljard aan

Met deze overname wil KLA-Tencor zijn inkomstenbasis aanzienlijk diversifiëren en $ 2,5 miljard aan omzet en marktkansen toevoegen aan de sterk groeiende printplaat (“PCB”), flat panel display (“FPD”), verpakking en halfgeleiderproductiegebieden , KLA-Tencor’s langetermijndoelen voor omzet en winstgroei.

“Deze overname is in lijn met onze strategie om duurzame, winstgevende groei voort te zetten door de uitbreiding naar aangrenzende markten”, aldus Rick Wallace, president en chief executive officer van KLA-Tencor. “Deze combinatie zal nieuwe marktkansen voor KLA-Tencor bieden en breidt onze portfolio ten dienste van de halfgeleiderindustrie.” Onze bedrijven passen uitzonderlijk goed bij elkaar in termen van mensen, processen en technologie. Daarnaast heeft KLA-Tencor een sterke aanwezigheid in Israël door de jaren heen en deze combinatie zorgt voor een sterkere positie in deze belangrijke wereldwijde technologie-regio. ”

“Deze overname is een bevestiging van ons leiderschap en succes van Orbotech,” zei Asher Levy, Chief Executive Officer van Orbotech Ltd. “Ik ben ervan overtuigd dat deze deal onze werknemers ten goede komt en creëert extra waarde voor onze aandeelhouders. Samen met KLA-Tencor, zullen we Aanzienlijk groeipotentieel verhogen, versnellen onze productontwikkeling roadmap en verbetering van het aanbod van de klant. “De heer Levy voegt toe:” Orbotech zal blijven opereren onder de merknaam Orbotech als een zelfstandig bedrijf van KLA-Tencor gevestigd in Yavne, Israël. ”

Totale kosten synergieën naar verwachting ongeveer $ 50 miljoen op jaarbasis binnen 12 tot 24 maanden na de afronding van de transactie en de transactie zal naar verwachting direct zal bijdragen aan zijn KLA-Tencor’s omzetgroei model, non-GAAP winst en vrije cash flow per aandeel.

De transactie is goedgekeurd door de raad van bestuur van elke onderneming en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van het kalenderjaar 2018, onder voorbehoud van goedkeuring door de aandeelhouders Orbotech’s, vereiste regulatorische goedkeuringen en de tevredenheid van de andere gebruikelijke voorwaarden. Geen goedkeuring door KLA-Tencor aandeelhouders vereist is. De transactie is niet onderworpen aan eventuele financiering conditionaliteit. KLA-Tencor bedoelingen aan het contante deel van de aankoopprijs met contant geld van het gecombineerde bedrijf de balans te financieren. Bovendien, KLA-Tencor bedoelingen te verhogen ongeveer $ 1 biljoen aan nieuwe financiering met vreemd vermogen op lange termijn voor de inkoop van eigen aandelen af ??te ronden.

Over KLA-Tencor: KLA-Tencor Corporation, een toonaangevende leverancier van proces controle en yield management oplossingen, partners met klanten over de hele wereld om de ontwikkeling van state-of-the-art inspectie en metrologie-technologieën. Deze technologieën dienen de halfgeleider- en andere aanverwante nano-elektronica-industrie. Met een portfolio van de industrie-standaard producten en een team van wereldklasse ingenieurs en wetenschappers, heeft het bedrijf superieure oplossingen voor haar klanten gecreëerd voor meer dan 40 jaar. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milpitas, Calif., Heeft KLA-Tencor operaties van de klant en service centers gewijd over de hele wereld. informatie kan worden gevonden op www.kla-tencor.com. (KLAC-F)

Over Orbotech: Orbotech is een internationaal toonaangevend rendement verhogende en werkwijze waardoor oplossingen voor de vervaardiging van elektronische producten. Orbotech Biedt geavanceerde oplossingen voor de vervaardiging van printed circuit boards (PCBs), platte beeldschermen (FPD) en halfgeleiderinrichtingen (SD), die de productie van innovatieve nieuwe generatie elektronica mogelijk maken en verbeteren van de kosten doeltreffendheid van de bestaande en toekomstige elektronica productieprocessen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics