KLA investeert $200 miljoen in haar tweede hoofdkantoor in Michigan

0

KLA kondigde vandaag de officiële opening aan van zijn tweede Amerikaanse hoofdkantoor, een faciliteit van $ 200 miljoen in Ann Arbor, Michigan. Na de aankondiging in 2018 om in Ann Arbor te investeren en de grond in te slaan, opent KLA zijn nieuwe campus met een lokaal gevestigd leiderschapsteam en meer dan 300 werknemers, met plannen voor nog eens 300 werknemers in de komende 12 tot 18 maanden.

“Met de opening van de nieuwe faciliteit helpt KLA ons te bouwen aan de toekomst van Michigan”, aldus Gouverneur Gretchen Whitmer van Michigan. “De volgende generatie van technologie en innovatie vindt hier in Ann Arbor plaats, dankzij KLA en partners zoals de Michigan Economic Development Committee en de Universiteit van Michigan. Met de gedurfde investering van KLA en haar inzet voor de gemeenschap zullen we de economie van Michigan blijven groeien, goedbetaalde banen creëren en onze positie op het wereldtoneel van de hightech veiligstellen. Samen zullen we een nieuw tijdperk van welvaart inluiden voor onze gezinnen en gemeenschappen.”

KLA is een Fortune 500 en wereldwijd technologiebedrijf dat toonaangevende apparatuur en diensten ontwikkelt voor de productie van halfgeleiders, waardoor innovatie in de hele elektronica-industrie mogelijk wordt. Het nieuwe hoofdkantoor is de thuisbasis van KLA’s AI Center of Excellence waar toepassingen voor machine learning de halfgeleiderproductie vooruit helpen. Op de campus is ook een clean room van 51.000 vierkante meter gebouwd – een van de grootste in Michigan – ter ondersteuning van de R&D van KLA’s halfgeleiderproductiegereedschappen die over de hele wereld worden gebruikt. Bedrijfsfuncties zoals supply chain, inkoop, IT, financiën, juridische zaken en HR zullen ook vanaf de campus worden uitgevoerd, geleid door een divers directieteam dat in Ann Arbor is gevestigd.

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Het zes verdiepingen tellende gebouw van 230.000 vierkante meter is ontworpen als een duurzame campus. Het gebouw ligt in een prachtig bos en is voorzien van een ultramodern groendak en een monumentaal atrium. Werknemers kunnen ook genieten van een bospad, een cafetaria, een koffiebar, een fitnesscentrum en oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Rick Wallace, president en chief executive officer van KLA, voegt hieraan toe: “Michigan heeft bewezen indrukwekkend en divers talent te bieden, een rijk cultureel leven, een schilderachtige omgeving en de nabijheid van universiteiten en automotive partners. Ons hoofdkantoor in Ann Arbor zal niet alleen een cruciale rol spelen bij het voldoen aan de groeiende vraag van onze wereldwijde klantenkring, maar ook bij het stimuleren van onze missie om de mensheid vooruit te helpen. Bij KLA Ann Arbor, is de toekomst aan ons om te creëren.”

Het hoofdkantoor van KLA is gevestigd in Milpitas, Californië, in Silicon Valley. In de loop van haar 45-jarige geschiedenis heeft het bedrijf deel uitgemaakt van de meest significante technologische doorbraken. Vrijwel geen laptop, smartphone of slimme auto zou kunnen worden gemaakt zonder de technologie van KLA. Elke geproduceerde chip passeert door een KLA-machine en wereldwijd zijn 59.000 van haar gereedschappen in gebruik. Het bedrijf telt vandaag meer dan 12.000 werknemers in 19 landen en haalde in het kalenderjaar 2020 meer dan 6 miljard dollar aan inkomsten binnen.

KLA Corporation (“KLA”) ontwikkelt toonaangevende apparatuur en diensten die innovatie in de elektronica-industrie mogelijk maken. Wij bieden geavanceerde procesbesturing en procesversterkende oplossingen voor de productie van wafers en reticles, geïntegreerde circuits, verpakkingen, printplaten en platte beeldschermen. In nauwe samenwerking met toonaangevende klanten over de hele wereld ontwerpen onze deskundige teams van natuurkundigen, ingenieurs, datawetenschappers en probleemoplossers oplossingen die de wereld vooruit helpen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics