ketenintegratie: Times groep neemt Penta robotics over

0

De Times groep neemt alle aandelen van de Nederlandse robotfabrikant Penta Robotics over. Door deze overname verzekert de Times groep zich van snelle realisatie van robotica oplossingen binnen de voor haar belangrijke processen en markten. Zij verwacht hiermee nog beter in de behoeften van haar klanten te kunnen voorzien.

Arie van den Ende

Penta Robotics heeft in de Veloce een onderscheidende parallelrobot ontwikkeld, die zeer geschikt is voor end of line oplossingen binnen logistieke processen. “Het zal in de nabije toekomst steeds moeilijker worden om geschikte medewerkers te vinden. De logica van deze strategische overname is daarmee verklaard”, aldus Arie van den Ende.

Penta Robotics is in 2012 opgericht en fabriceert op eigen patenten gebaseerde parallelrobots. Deze zijn zeer geschikt voor het automatiseren van logistieke processen. De ontwikkelde technieken zijn ontstaan in samenwerking met TU Delft, TU Twente en de universiteit van Montpellier. Penta verhuist naar Delft waar de roots van haar techniek liggen. Voor Penta biedt deze overname kortere lijnen naar de markt en versnelde groeikansen. De Times bedrijven zijn actief binnen logistieke dienstverlening in AGF, bloemen en warehousing en is gevestigd in Rhoon. Het tevens tot de groep behorende Robo Times legt zich toe op het uitzenden van robots. Arie van den Ende is naast Marco Streefkerk en Peter Streefkerk recentelijk toegetreden tot de directie van de Times groep met als specifiek aandachtsgebied robotica. Binnen dit aandachtsgebied wordt hij verantwoordelijk voor Penta Robotics en Robo Times. Arie van den Ende is ervaren ondernemer alsmede co-founder en voormalig managing director van RoboValley. Tevens was hij als mede-oprichter betrokken bij ruim 15 robotica start-ups.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.