Kennispoort Drenthe en Ondernemerskring Emmen zetten in om het innovatienetwerk in de regio te versterken

0

Ondernemerskring Emmen en Kennispoort Drenthe hebben afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Hiermee kunnen leden aangesloten bij de Ondernemerskring Emmen snel en gemakkelijk terecht bij de juiste deskundigen op het gebied van innovatie en wordt het innovatienetwerk in de regio versterkt. Het doel is te bouwen aan een concurrerende regio en het maatschappelijk en economisch rendement van Dutch TechZone te versterken.

Ondernemerskring Emmen (OKE) is een enthousiaste belangenbehartiger en biedt een ontmoetingsplatform voor Business-to-Business ondernemers die actief zijn in de industrie en de techniek op de Emmense bedrijventerreinen Bargermeer, Waanderveld, EMMTEC Industry & Businesspark, A37, De Tweeling, De Vierslagen en Pollux. “Van oudsher is de Ondernemerskring Emmen actief om de verbinding tussen onderwijsinstellingen en ondernemers in de regio te verbinden. Een mooi voorbeeld hiervan is de jaarlijkse OKE-scriptieprijs voor een afstudeerder van NHL Stenden Hogeschool. Met deze samenwerking met Kennispoort Drenthe en Dutch TechZone hopen we onder andere deze verbinding nog verder te verstevigen”, aldus voorzitter Herman Gijlers van OKE.

Met een dergelijk partnership wil Kennispoort Drenthe bouwen aan een sterk regionaal netwerk van ondernemerskringen. In dit netwerk is het doel het delen van kennis en het stimuleren van samenwerking rondom innovatie. De ondernemerskring biedt hiermee inhoudelijke meerwaarde aan hun leden en Kennispoort Drenthe helpt ondernemers om innovatievraagstukken te realiseren. Hiervoor zet Kennispoort Drenthe onder meer haar innovatie-adviseurs in. Met deze samenwerking willen beide partijen een eventuele drempel voor ondernemers opheffen. “De Ondernemerskring Emmen biedt hiermee inhoudelijke meerwaarde aan hun leden en wij helpen ondernemers om innovatievraagstukken te realiseren”, aldus programmamanager Sanne Koster van Groos van Kennispoort Drenthe.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics