Kemeling Kunststoffen ontvangt HortiQ-kwaliteitslabel

0

Kemeling Kunststoffen heeft het HortiQ-certificaat ontvangen uit handen van voorzitter Harm Maters van HortiQ. De Westlandse onderneming is het negentiende bedrijf dat voldoet aan het onafhankelijke kwaliteitssysteem. Robert Kemeling, directeur bij Kemeling Kunststoffen: “Met het HortiQ-certificaat kunnen we de kwaliteit van onze producten garanderen.” Voorzitter Harm Maters van HortiQ: “Met dit certificaat laat ook Kemeling zien de focus te hebben op topkwaliteit in de tuinbouw.”

Het HortiQ-certificaat is een onafhankelijk en objectief kwaliteitssysteem voor kassenbouwers, installatiebedrijven en andere technische toeleveranciers aan de glastuinbouw. Met het label kunnen bedrijven aantonen dat hun producten van kwalitatief hoog niveau zijn, en dat hun bedrijfsprocessen op de juiste manier zijn ingericht en worden beheerst. Harm Maters, voorzitter van HortiQ: “Nederland is wereldberoemd om de kwaliteit van haar greenhouse technology-sector. Met het HortiQ-certificaat willen we die kwaliteit transparant en objectief meetbaar maken.”

Het HortiQ-certificaat wordt uitgereikt aan bedrijven die getoetst zijn door KIWA op kwaliteit van hun producten, hun interne processen en hun organisatie. De eisen daarvoor zijn gebaseerd op de NEN-normering en de normen die zijn vastgelegd in drie kwaliteitshandboeken. Deze boeken zijn opgesteld door het instituut Stichting Kwaliteit voor Installaties Nederland (KviNL).

Link magazine editie oktober/november thema 2021: Data is key hoe kan het mkb daar winst mee maken? Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Kemeling Kunststoffen beschikt over specialistische ervaring sinds 1976 en is marktleider in het ontwikkelen en produceren van kunststof tanks. Directeur Robert Kemeling: “Met het HortiQ-certificaat kunnen we de kwaliteit garanderen van onze producten zoals de bakken en opvangbakken die speciaal voor de tuinbouw ontwikkeld zijn: HortiTanks, AaBeeMix, BigBagMix. Zo geven we onze klanten zekerheid. We geloven in het HortiQ-certificaat voor de tuinbouwsector: een sector die staat voor vakmanschap en betrouwbaarheid.”

In 2009 werd de onafhankelijke stichting HortiQ opgericht. De reden hiervoor was om ondernemers en investeerders in de glastuinbouw te garanderen dat de kasconstructie, verwarming en watertechnische installaties volgens objectieve en controleerbare kwaliteitsnormen zijn gebouwd en geïnstalleerd. Recent is het HortiQ Next Level-beleidsplan aangekondigd: dit beleid houdt in dat naar een  HortiQ-gecertificeerde keten wordt toegewerkt. In 2022 wordt hier door zes toonaangevende  kassenbouwers op ingespeeld door hun toeleveranciers-keten onder het HortiQ certificaat te brengen.

Inmiddels zijn negentien bedrijven gecertificeerd met het HortiQ-label. Naast Kemeling Kunststoffen zijn dat: Alcomij, Bosman Van Zaal, Certhon, Dalsem, Enthoven Elektrotechniek, Elektravon Haket , Gakon Horticultural Projects, Havecon, Hoogendoorn, Kubo, PB Tec, Snelder, Stolze, Svensson, Van der Hoeven Horticultural projects, Van Dijk Heating, Vyverberg Greenhousing en Zantingh. Bron Hortiq

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics