Jonge bedrijfsopvolgers investeren in familiebedrijf

0

Jonge bedrijfsopvolgers moeten investeren om de continuiteit van hun familiebedrijf te waarborgen. De nieuwe investeringspremie ‘Jonge Bedrijfsopvolgers’ van Provincie Overijssel biedt hen die mogelijkheid. Zo kunnen de ondernemers anticiperen op marktontwikkelingen, innoveren en de concurrentiepositie versterken. Deze regeling is uniek in Nederland.

Bedrijfsopvolgers, jonger dan 41 jaar, die minder dan twee jaar geleden het familiebedrijf hebben overgenomen van een familielid komen in aanmerking voor deze investeringspremie. In totaal is daarvoor 600.000 euro beschikbaar. Met een maximum van 20.000 euro per aanvrager. De regeling is per 24 juli 2017 beschikbaar en loopt tot eind 2019.

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: ‘Familiebedrijven vormen de ruggengraat én banenmotor van onze regionale economie.

Eerste in Nederland

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: ‘Familiebedrijven vormen de ruggengraat én banenmotor van onze regionale economie. Provincie Overijssel faciliteert  familiebedrijven bij de groei en de vernieuwing van hun onderneming, het inrichten van de bestuursstructuur en de bedrijfsopvolging. Zo kunnen zij zich blijven ontwikkelen. Deze investeringspremie voor jonge bedrijfsopvolgers, de eerste in Nederland!,  is een flinke steun in de rug.’

Stabiele factor

Van alle bedrijfsvestigingen in Overijssel is 70% een familiebedrijf. Samen zijn de ruim 25.700 vestigingen in onze provincie goed voor 24 miljard euro omzet (40% van de totale omzet) en bieden zij werk aan 161.000 mensen (33% van het totaal aantal banen). Met deze cijfers scoort Overijssel aanzienlijk boven het landelijk gemiddelde; kijk op dashboard familiebedrijven voor meer informatie.

Familiebedrijven hechten sterk aan continuïteit en geleidelijke groei. Zij zijn daardoor een stabiele economische factor. Daarnaast zijn familiebedrijven vanwege hun lokale betrokkenheid  bij verenigingen en activiteiten van grote maatschappelijke betekenis.

Intentieverklaring

Op 24 november 2016 hebben Hogeschool Windesheim, Saxion, VNO-NCW midden, MKB Midden en Provincie Overijssel de intentieverklaring ‘Samen in beweging voor familiebedrijven ondertekend’. Gezamenlijk  ondersteunen zij met diverse acties  de Overijsselse familiebedrijven.

‘Overijssel is uitgeroepen tot de MKB-vriendelijkste provincie van Nederland. En nu wij het zijn willen wij het ook blijven!’, aldus Van Hijum.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics