JET wil met nieuwbouw efficiency en flexibiliteit verhogen

0

De JET-Groep, fabrikant van daglichtelementen en glasconstructies, heeft op 3 juli de eerste paal in de grond geslagen voor de bouw van haar nieuwe productielocatie in Opmeer (Noord-Holland). Wethouder Robert Tesselaar en directeur van JET Nederland Eric Gobes openden de bouwplaats op feestelijke wijze. Op het circa 20.000 vierkante meter grote terrein worden medio 2019 de bestaande Nederlandse JET-productielocaties geconcentreerd.

Dit gebeurt in het kader van de algemene strategie van de onderneming voor de optimalisatie van de productie, om te kunnen voldoen aan de eisen van klanten aan de Europese markt. Distributie en support van de Nederlandse dochteronderneming “JET BIK” blijven op de bestaande locaties in Opmeer en Den Bosch. Met de concentratie van de Nederlandse productielocaties reageert de onderneming op de in heel Europa toenemende vraag naar JET-daglichtproducten.  ‘De huidige vestigingen kunnen niet meer aan de toekomstige vraag voldoen’, licht JET-CEO Ralf Dahmer toe. ‘Door ze te verenigen, zetten we de volgende stap, zodat we onze efficiëntie en flexibiliteit nog verder kunnen verhogen.’ Op het nieuwe terrein ontstaat een hypermodern productie- en kantoorgebouw. Van daaruit is het zaak, aldus Dahmer, om de positie van de JET-Groep als Europese marktleider op het gebied van daglicht en RWA in industriële platte daken verder uit te bouwen.

De JET-Groep met hoofdvestiging in Hüllhorst (Oost-Westfalen, Duitsland) is een aanbieder van daglichtoplossingen, ventilatieproducten en rook- en warmteafvoerinstallaties (RWA) in Europa. Het productassortiment omvat in het bijzonder lichtkoepels en lichtstraten, die met name in de fabrieksbouw en in lokale bouwprojecten worden gebruikt. In veel Europese landen worden de platte daken van (administratie)kantoren en woningen al voorzien van hoogwaardige daglichtoplossingen van JET. Het bedrijf opereert in Duitsland vanuit vijf locaties en beschikt over vestigingen in Polen (“JET Grupa Polska Sp. z o. o.”), Denemarken (“JET Domex A/S”), Noorwegen (“JET Bramo AS”), Nederland (“JET BIK Projecten B.V.” en “JET BIK Producten B.V.”), het Verenigd Koninkrijk (“COXDOME”, “Xtralite Rooflights Ltd.”), Oostenrijk (“JET Gruppe Austria GmbH”) en Zwitserland (“JET Tageslichttechnik AG”). De internationale JET-Group heeft zo’n 750 medewerkers in dienst.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.