Jaap Beernink (Golden Egg Check) benoemd tot directievoorzitter Novel-T

0

Jaap  Beernink is door de founders en raad van toezicht van Novel-T (voorheen Kennispark Twente) benoemd tot directievoorzitter. Beernink zal als enig bestuurder leiding geven aan een klein, krachtig managementteam (met daarin huidig directeur Pieter Dillingh) dat de verschillende activiteiten aanstuurt. Intensieve samenwerking met en tussen de founding partners van Novel-T (Universiteit Twente, Saxion, Gemeente Enschede, Regio Twente en Provincie Overijssel) blijft daarbij het uitgangspunt.

Novel-T heeft zich tot de opdracht gesteld om van Twente het best presterende ecosysteem voor hightech innovatie en ondernemerschap in Europa te maken. In samenwerking met ondernemers, overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen wil Novel-T werken aan vernieuwing van de Twentse economie, resulterend in 11.000 nieuwe banen, internationale opschaling van business cases binnen het midden- en kleinbedrijf en een groot aantal jonge groeibedrijven die uitgroeien tot internationale spelers.  De nieuwe ambities van Novel-T vragen om extra slagkracht en een stevige en internationaal gerichte profilering. Beernink: ‘Mijn doel is om de gamechangers van morgen te faciliteren in hun weg naar succes; toptalenten, onderzoekers en bedrijven die het verschil kunnen gaan maken. Dat hoeven ze niet nu al te doen, maar de potentie moet er zijn. De uitgesproken ambitie vraagt om een scherpe koers, we zullen duidelijke keuzes moeten maken en primair redeneren vanuit toegevoegde waarde voor de doelgroepen. Ik geloof dan ook in een concretisering van het product- en dienstenaanbod, nauwe samenwerking met partners en het belang van een consistente en transparante werkwijze.’

Jaap Beernink (33) is medeoprichter van Golden Egg Check, een bedrijf dat met services en software ondernemers ondersteunt bij het ontwikkelen en valideren van een aansprekende business case voor hun innovatieve ideeën. Beernink is daarnaast sinds 2011 voorzitter van de Technologie Kring Twente (TKT) en heeft sinds 2014 zitting in de Economic Development Board Twente (Twente Board), waarin ondernemers, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en overheden samen richting geven aan de economische ontwikkeling van Twente. Tevens is het lid van de raad van advies van Link Magazine.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.