IXON IXrouter in EPLAN Data Portal

0

Machine-, besturings- en schakelinstallatiebouw maken al jaren veelvuldig gebruik van productgegevens, zoals die binnen de EPLAN Data Portal worden aangeboden. In deze Data Portal zijn inmiddels componentgegevens van ruim 300 fabrikanten met bijna 1 miljoen producten beschikbaar. Fabrikanten leveren deze gegevens zelf aan en kunnen deze ook heel eenvoudig up-to-date houden. Met deze apparaatgegevens kunnen gebruikers van de EPLAN Data Portal wereldwijd hun engineeringsprocessen vereenvoudigen en versnellen.

Voor het ontwerpen van virtuele schakelkasten kunnen engineers de benodigde macro’s, componentgegevens en 3D-data eenvoudig in de EPLAN Data Portal selecteren en in hun CAE-ontwerpen opnemen. Hierdoor is het heel eenvoudig om automatisch verbindingen te maken tussen de apparatuur van verschillende fabrikanten.

Remote Service & IIoT-dienstverlener IXON timmert wereldwijd hard aan de weg om machinebouwers en system integrators toegang op afstand en datadiensten aan te bieden voor industriële machines en gebouwbeheersystemen. Voor het aanbieden van deze services maakt IXON gebruik van IXrouters, zelf ontworpen VPN gateways die specifiek voor deze toepassing zijn geoptimaliseerd. Doordat IXON zijn IXrouters nu ook aan de EPLAN Data Portal heeft toegevoegd wordt het voor ontwerpers van industriële installaties eenvoudiger en laagdrempeliger om IXON in hun EPLAN-ontwerpen met andere producten te combineren.

Bart van den Corput (IXON): “Veel van onze klanten gebruiken EPLAN voor het ontwerpen van schakelkasten. Het toevoegen van alle producten van IXON aan de EPLAN Data Portal was daarom vanzelfsprekend. Een van de kernwaarden van IXON is dat wij onze klanten graag zo optimaal mogelijk willen bedienen.

Doordat de producten van IXON zijn toegevoegd aan de EPLAN Data Portal kunnen onze klanten nog makkelijker gebruik maken van onze producten tijdens het ontwerpen van de schakelkasten. We hebben zowel een 2D als een 3D-model toegevoegd om een maximale klantbeleving te creëren.”

Inmiddels zijn alle type routers en de bijbehorende accessoires toegevoegd in het portaal. Bart: “Van ons contact bij EPLAN, accountmanager Paul Lempens, hebben we de juiste info gekregen om de producten van IXON in de Data Portal te kunnen uploaden. We hebben zelf alle technische tekeningen gemaakt in 2D en 3D in EPLAN. De EDZ-files zijn ter review aangeboden aan de EPLAN content quality department en na een paar revisies is er groen licht gegeven en hebben we het EDS certificaat behaald. Een geweldig resultaat, waar we bijzonder blij mee zijn!”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics