Ivo Kolman aangesteld als nieuwe Country Director ECI Software Solutions

0

Ivo Kolman is per 1 oktober 2020 benoemd tot Country Director van ECI Software Solutions. Vanuit zijn rol als Managing Director van Ridder Data Systems en zijn achtergrond in de Nederlandse maakindustrie, heeft Kolman een brede mix van kennis en ervaring in de ICT-industrie. Zijn benoeming komt voort uit het samengaan van zes ERP-software leveranciers onder de paraplu van ECI Software Solutions, waarmee het Amerikaanse ECI Software Solutions haar positie als marktleider in cloud-gebaseerde bedrijfssoftware voor de Nederlandse maakindustrie verder versterkt. Tegelijk met deze benoeming is het volgende directieteam geïnstalleerd: Kasper van Kekem (Sales Director), Jasper de Vreugt (Marketing Director), Alwin Klümann (Director Finance & Control), Sandra Paasman (Director Human Resources) en André Kooijman (Director Operations). Alle directieleden zijn vanuit hun vorige functies al langere tijd werkzaam bij één van de bedrijven uit de groep.

Softwarebedrijf voor de maakindustrie formeert nieuwe directie 

Als Country Director zal Kolman invulling geven aan het beleid om optimale synergie te realiseren tussen de softwarebedrijven Ridder Data Systems, Inventive, Bemet, Proteus, Trimergo en Wintheon, die nu zijn samengebracht binnen ECI Software Solutions. De strategische keuze voor het samenbrengen van deze bedrijven in een nieuw hoofdkantoor in Leusden draagt bij aan één van de kerndoelen van ECI: een prominente bijdrage leveren aan de innovatiekracht en het succes van de Nederlandse maakindustrie. 

“Onze klanten blijvend voorzien van de technologie van morgen, zodat ze hun maakbedrijf voortdurend kunnen innoveren, dát is waar onze medewerkers elke dag aan werken,” aldus Ivo Kolman. “Met het samenbrengen van onze bedrijven, gecombineerd met de expertise van onze moedermaatschappij in de VS bereiken we de juiste schaalgrootte om dat doel samen met onze klanten te bereiken.”

“We richten ons op het vergroten van onze aanwezigheid binnen Europa,” vertelt Gino Keijzer, Chief Executive Officer van ECI Software Solutions Europe. “Een belangrijk onderdeel van onze expansiestrategie is het centraal aansturen van softwarebedrijven op landenniveau, waarbij we nauw samenwerken met product- en marktsectorexperts binnen ECI.”

Blijf op de hoogte van nieuws uit de industrie, Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar aan info@linkmagazine.nl

“Deze aanpak biedt het beste van twee werelden: we combineren voor onze klanten internationale kennis van softwareoplossingen en bedrijfsprocessen met lokale diensten en expertise. We zijn erg gelukkig met het feit dat Ivo Kolman is aangesteld om onze Nederlandse klanten te bedienen en onze marktpositie verder uit te bouwen.”

ECI Software Solutions Europe heeft voor zijn Gatewise-platform een Stevie Award ontvangen voor beste technische ondersteuningsoplossing tijdens de International Business Awards (IBA) 2020. Gatewise vermindert de kosten aanzienlijk voor fabrikanten, wat gepaard gaat met de verwerking van verkooporders, controle van de logistiek en facturatiebeheer.

“We zijn erg blij met deze erkenning van Gatewise door de juryleden van de IBA 2020 voor de ondersteuning die het platform kan bieden,” Gino Keijzer, CEO van ECI Software Solutions Europe. “De automatisering van het gehele aankoopproces is het belangrijkste voordeel dat Gatewise biedt, en tevens krijgen leveranciers toegang tot een grote markt voor de verkoop van hun goederen en diensten, wat zowel fabrikanten als verkopers stimuleert om het platform te gebruiken.”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics