Iteq investeert in een Gasketing Machine om volautomatisch afdichtingen aan te brengen.

0

Ter uitbreiding van de activiteiten heeft ITEQ geïnvesteerd in een nieuwe productietechniek, namelijk het volautomatisch aanbrengen van Polyurethaan (PU) afdichtingen. Deze machine heeft een werkbereik van 2200*1200, aldus persinformatie van de onderneming.

‘Een goede aanvulling op onze assemblagemogelijkheden. Trefzekerder, nauwkeuriger en mooier.’ Aldus een klant waarvoor de PU Gasketing Machine als eerste zal worden ingezet om afdichtingen aan te brengen op een deksel van een “fire enclosure”. Deze behuizing moet voldoen aan strenge normen zoals brandvertragendheid en waterdichtheid. Dit is ook in de UL 50 e certificeringen gevangen.

Nauwkeurig aanbrengen van PU Foam Pakkingen

Het systeem heeft een dynamische mengkop waarmee een 2 componenten-foam op het product aangebracht kan worden. Met de geselecteerde componenten kan een hoge IP-waarde gerealiseerd worden waarbij het gebruikte materiaal ook nog eens voldoet aan de UL 50 e normering. Het grote voordeel van deze professionele afdichting met een opschuimende PU pakking, aldus de persinformatie, zit in het feit dat de afdichting rechtstreeks en naadloos op het product wordt aangebracht, waardoor de hechting optimaal is. ‘Hierdoor is de kans op lekkage vrijwel uitgesloten. Het resultaat van een aangebrachte PU pakking geeft een optimale bescherming tegen vocht, stof, trillingen en diverse chemische stoffen.’

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics