ITEQ gaat verhuizen van Amersfoort naar Nijkerk.

0

De keuze is gevallen op een geheel nieuw bedrijventerrein, langs de A28. “De locatie bevindt zich slechts 3 km van de huidige plek. Dat was voor ons een belangrijk argument, omdat daarmee de reistijd voor onze medewerkers nauwelijks langer zou worden”, legt Theo Tolboom uit. “De bereikbaarheid en ligging, vlakbij de afslag Amersfoort-Vathorst en Klaverblad Hoevelaken, maakt het ook tot een ideale uitvalbasis om klanten in Nederland te bedienen. En voor leveranciers om snel goederen te bezorgen. Centraler dan hier kun je niet zitten!”

Theo Tolboom en Tim Kollen

Theo Tolboom en Tim Kollen

Voor Theo Tolboom en Tim Kollen, de kartrekkers van dit ambitieuze plan, was de beslissing voor nieuwbouw niet zo moeilijk:  “We hebben op de huidige locatie eigenlijk alles maximaal benut en ook nog eens verdeeld over 2 panden. Dat maakt het logistiek gezien gelijk tot een bottleneck: het staat hier continu vol.  Orders moeten we er steeds sneller door zien te krijgen en daar begint het zo langzamerhand te kraken”, licht Tim Kollen toe.

Taakverdeling
De taken zijn in ieder geval goed verdeeld: Theo Tolboom gaat zich volledig toeleggen op de nieuwbouw en de verhuizing. Tim Kollen zorgt er voor dat alles operationeel door blijft gaan, zodat de continuïteit gewaarborgd is en de verhuizing ‘zo geruisloos mogelijk’ zal verlopen.

Ambities voor de komende jaren

Een nieuwbouw van deze omvang gaat niet zonder ambities voor de toekomst. Tim Kollen: “Ons doel is een verdubbeling van de omzet in de komende 5 jaar voor de gehele ITEQ  groep. Dat willen we realiseren met een personeelsgroei van 20-30%. Dat is ambitieus, maar wel realistisch. We zien een toename van contract manufacturing. Steeds meer orders op afroep en steeds  kleinere productiebadges. Daar is meer ruimte voor nodig. Wij hebben nu al klanten die 5 dagen per week geleverd krijgen, dat was een paar jaar geleden nog gemiddeld 1 keer  in de veertien dagen! Ondanks de steeds kleiner wordende batches, lukt het ons om de leverbetrouwbaarheid van nagenoeg  100% te halen en daar zijn we best trots op. Het zijn kritische processen, want één fout in het product betekent een ramp voor de klant, omdat er nagenoeg geen voorraad meer in de pijplijn zit.”

iteq-1-474x307Wisselwerking met de klant
“Het is de wisselwerking tussen leverancier en klant die bepalend is voor het succes”, vervolgt Theo Tolboom. “De klant zorgt voor een reële forecast, wij zorgen voor de logistiek en de stabiele processen.”
“En daarbij is communicatie essentieel”, vult Tim Kollen aan. “Er wordt op meerdere niveaus met elkaar gecommuniceerd en het is de kunst om daar geen gaten in te laten vallen. Daarom werken wij nu met projectteams, waarin verkoop, werkvoorbereiding, engineering, planning en productie, samen met de klant (inkoop èn technici) bij elkaar zitten en zorgen voor een goede afstemming en communicatie.”

Nieuwe technieken
Investeren in nieuwe technieken, daarin blijft ITEQ altijd geïnteresseerd. Theo: “Wij volgen de ontwikkelingen hierin op de voet.  Zo gaan wij het komende jaar investeren in vijf-assig frezen. Verder staan laserlassen, buislaseren en 3D metal printing hoog op ons verlanglijstje. Daarbij zullen systemen intelligenter worden en gaat ICT een steeds belangrijkere rol spelen. ”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics