ITEC, fabrikant van halfgeleiderapparatuur, zelfstandig de markt op.

0

ITEC, de fabrikant van halfgeleiderapparatuur, opgericht in 1991 door Philips (nu Nexperia), kondigde vandaag de lancering aan als een afzonderlijke onafhankelijke entiteit. ITEC blijft deel uitmaken van de Nexperia groep. Deze stap stelt ITEC in staat om de markt van derden op tijd aan te spreken om de huidige halfgeleiderboom te bedienen. Het biedt fabrikanten wereldwijd toegang tot disruptieve productieoplossingen die zijn gebouwd om lang mee te gaan.

Marcel Vugts

Snelste montage- en elektrische testapparatuur; geïntegreerde slimme productieoplossingen met Big Data en machine learning voor geoptimaliseerde Industry 4.0

ITEC heeft altijd voorop gelopen in de halfgeleiderproductie. Marcel Vugts, General Manager: “ITEC is geworteld in de productie van halfgeleiders en combineert meer dan 30 jaar state-of-the-art apparatuur en automatiseringsexpertise als partner van Philips, NXP en Nexperia. Met een geïnstalleerde basis van meer dan 2500 van de meest geavanceerde tools in de branche, zet ITEC zich in om de nieuwste technologieën en procesexpertise te integreren in op maat gemaakte oplossingen die de productie herdefiniëren. We stellen onze klanten in staat om uit te blinken in kwaliteit, productiviteit en duurzaamheid met de laagste total cost of ownership.”

Momenteel biedt ITEC de volgende benchmarkoplossingen voor de beste halfgeleider back-end productie:

  • ADAT-assemblageapparatuur voor matrijsbinding en chipsortering – momenteel de snelste apparatuur in zijn soort die tot 20 matrijzen per seconde kan verwerken en 1,5 miljoen chips per systeem per dag produceert.
  • Parset-testplatform – maakt het mogelijk om kleine signaal- en stroom-MOS-apparaten met een snelheid tot 92.000 chips per uur te testen.
  • Slimme vision Inspectiesystemen voor halfgeleider front-end en back-end productie met behulp van deep learning technologieën.
  • Factory Automation en Smart manufacturing – complete softwaresuite voor apparatuurbesturing, die plannings-, optimalisatie-, traceerbaarheids- en analysefuncties combineert met behulp van ‘Big Data’-analyses en machine learning om toonaangevende Industry 4.0-productie mogelijk te maken voor halfgeleiderproductie met massavolume.

Vugts besluit: “In de geschiedenis van ITEC is de jaarlijkse productie van discrete halfgeleiders op onze apparatuur gegroeid van 4,5 miljard in 1991 naar meer dan 90 miljard producten in 2020 – dat zijn tien apparaten voor elke burger ter wereld, elk jaar. Met het huidige wereldwijde tekort aan halfgeleiders en verlenging van doorlooptijden, is ITEC – nu als onafhankelijk bedrijf – ideaal gepositioneerd om de exponentieel groeiende industrie te ondersteunen en de wereld van de productie te herdefiniëren.”

ITEC werd in 1991 opgericht als een divisie van Philips (later NXP en Nexperia) om halfgeleider-, RFID- en miniLED-productieapparatuur en -systemen te leveren. In 2021 werd ITEC een onafhankelijk bedrijf binnen de Nexperia-bedrijvengroep. ITEC biedt de hoogste productiviteitsassemblage-, test-, inspectie- en smartproductieplatforms, gericht op massavolumeproductie van kleine signaal- tot power MOS-apparaten. ITEC heeft haar hoofdkantoor in Nijmegen en heeft een grote supply chain en customer support kantoor in Hongkong.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics