iSTAR Medical haalt 40,1 miljoen EUR voor ontwikkeling van een innovatieve glaucoombehandeling.

0

iSTAR Medical SA, een in Waver gevestigde onderneming voor medische technologie die nieuwe oogheelkundige implantaten ontwikkelt voor de behandeling van glaucoom, kondigt vandaag de voltooiing van een serie C-financieringsronde van 40,1 miljoen EUR aan. Deze ronde, geleid door Gimv en LSP (Life Sciences Partners), werd mee onderschreven door Earlybird en BNP Paribas Private Equity. Gimv zal in het totaal 10 miljoen EUR investeren. Ook de bestaande aandeelhouders Capricorn Partners, SRIW en SFPI-FPIM namen deel. Deze financieringsronde ondersteunt de verdere ontwikkeling van iSTAR Medical voor de commercialisering van zijn MINIject-implantaat in Europa en de VS.

iSTAR Medical werd opgericht in 2011 als medisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van nieuwe oogheelkundige implantaten voor patiënten met glaucoom. Glaucoom – gekenmerkt door een toename van de intraoculaire druk – treft wereldwijd meer dan 92 miljoen mensen en is de tweede belangrijkste oorzaak van blindheid bij volwassenen. Micro-invasieve glaucoomchirurgie (MIGS) is de meest veelbelovende en snelst groeiende therapeutische optie bij de behandeling van glaucoom. iSTAR Medical’s MINIject, een ab-interno MIGS-implantaat, biedt een krachtige en betrouwbare oplossing om de intraoculaire druk veilig te verminderen door een verbeterde vochtafdrijving uit de voorste oogkamer naar de supraciliaire ruimte, en is ontworpen als een best-in-class MIGS-implantaat. In tegenstelling tot andere technologieën, gebruikt MINIject het innovatieve STAR®-materiaal, een zacht en flexibel silicone van medische kwaliteit bestaande uit een microporeuze matrix met meerdere afvoerkanalen.

 

Bram Vanparys

Bram Vanparys, Partner binnen het Health & Care platform van Gimv, over deze transactie: “We kijken ernaar uit om iSTAR Medical te helpen om de leidende speler op het gebied van MIGS te worden. Met de steun en expertise van een solide, gespecialiseerd Life Sciences-syndicaat, heeft iSTAR Medical nu alle tools in handen om de uitstekende klinische resultaten van de MINIject te benutten en uit te breiden. We kijken ernaar uit om het bedrijf te ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van MINIject in Europa en de VS.”

Deze investering onderstreept Gimvs ambities in de life sciences sector. Na de recente succesvolle exit van Breath Therapeutics en de substantiële kapitaalverhoging in AgroSavfe, toont het Health & Care-platform zich gedreven om de life sciences portefeuille verder op en uit te bouwen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics