Isah stimuleert banengroei in Zuid-Afrika met overeenkomst

0

Tijdens de grootste Nederlandse economische missie naar Afrika ooit heeft Isah twee overeenkomsten ondertekend die helpen de maakindustrie te stimuleren en economische groei in Zuid-Afrika te realiseren. Minister-president Rutte, staatssecretaris Van Dam en minister Lynne Brown van Department of Public Enterprises van Zuid-Afrika waren bij de ondertekening aanwezig.

Manufacturing Accelerator Program

Met het door Isah Business Software geïnitieerde programma MAP (Manufacturing Accelerator Program) helpt het Tilburgse bedrijf maakbedrijven wereldwijd om te innoveren, productiever te worden en de concurrentiekracht te vergroten. De komende jaren investeert Zuid-Afrika miljarden in negentien strategische projecten om banengroei te realiseren. Isah gaat bedrijven ondersteunen bij het herinrichten van de bedrijfsprocessen. Isah ontwikkelt, onderhoudt en verkoopt business software die gebaseerd is op de nieuwste technologie. Deze software geeft bedrijven inzicht in en overzicht over bedrijfsprocessen.

2,5 miljoen banen

De eerste overeenkomst die Isah tijdens de economische missie ondertekende, is tussen ISDA (Industrialisation Supplier Development Association), MAP Worldwide en MAP South Africa. Hierin staat beschreven dat MAP de preferred solution wordt voor de hervorming van toeleveringsbedrijven van de grootste staatsbedrijven in Zuid-Afrika. De tweede overeenkomst is tussen MAP, ISDA en Transnet. Transnet is in Zuid-Afrika verantwoordelijk voor nationale en internationale logistiek. In de overeenkomst staat beschreven dat Transnet de komende jaren gaat investeren in het verbeteren van de infrastructuur. De productie van 1064 locomotieven en 3000 treinstellen geeft niet alleen de infrastructuur, maar ook de werkgelegenheid een boost. Overeenkomsten met ESKOM en DENEL zitten in de pijplijn.

De voorgenomen overheidsprojecten leveren naar verwachting 2,5 miljoen directe banen op. Voorwaarde is dat de nieuwe projecten voor 70 procent lokaal geproduceerd worden. Dit leidt tot een impuls van de werkgelegenheid.

Kennis delen

Met MAP ondersteunt Isah Zuid-Afrikaanse staatsbedrijven in de transformatie naar een efficiëntere en competitieve maakindustrie. Daarnaast realiseert Isah samenwerkingen met Nederlandse bedrijven. Hiervoor organiseerde het softwarebedrijf, in samenwerking met FME en RVO.nl, twee missies naar Nederland. Inmiddels zijn ruim twintig Zuid-Afrikaanse bedrijven naar Nederland geweest om mogelijkheden voor samenwerking te vinden.

Nederland is een voorbeeld als het gaat om de modernisering van de maakindustrie, stelt Isah. ‘Noodzakelijkerwijs hebben wij deze verandering een halve eeuw geleden al doorlopen. We weten wat er nodig is om succesvol te innoveren. Als koploper voor business software in de maakindustrie vindt Isah het belangrijk om maakbedrijven te ondersteunen om hun winstgevendheid te vergroten. Met MAP loopt Isah voorop bij het bepalen van strategieën, het optimaliseren van processen en het delen van kennis met maakbedrijven over de hele wereld.’

Smart Industry

De principes van Smart Industry faciliteren is een belangrijke stap in het stimuleren van de Zuid-Afrikaanse economie. Hier ligt, aldus Isah, de toekomst voor de maakindustrie. Door maakbedrijven te laten proeven aan Smart Industry en hen te inspireren versneld de ommezwaai te maken, kan Zuid-Afrika ook op de lange termijn rekenen op meer werkgelegenheid. MAP en ISDA gaan samen met de maakbedrijven op zoek naar mogelijkheden om snel in te stappen in Smart Industry.

Ook in Nederland ondersteunt Isah diverse initiatieven om de maakindustrie te stimuleren. Als Smart Industry Ambassadeur draagt Isah bovendien actief bij aan het realiseren van acties die op de Smart Industry Agenda staan.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics