Ioniqa haalt € 12 miljoen op voor financiering van 10kt-fabriek

0

Vandaag kondigt Ioniqa aan dat het een financieringsronde van € 12 miljoen heeft afgerond voor de lancering van zijn 10 kiloton upcycling-proces voor het oneindige gebruik van PET-plastic materialen.
Samen met het ministerie van Economische Zaken en Klimaatbeleid, Nationaal Groenfonds en The Coca-Cola Company hebben de aandeelhouders van Ioniqa de financiering verstrekt voor de ontwikkeling en bouw van de eerste 10kt-fabriek in Nederland.

Tonnis Hooghoudt, CEO en oprichter van Ioniqa

Tonnis Hooghoudt, CEO en oprichter van Ioniqa, zei: “Dit is wederom een ??belangrijke mijlpaal in het op de markt brengen van onze technologie om plastics tot een duurzaam materiaal te maken. Na de eerdere aankondigingen waarin de grote belangstelling van Unilever, The Coca-Cola Company en Indorama wordt genoemd, hebben we de financiering veiliggesteld voor het leveren van hoogwaardige grondstoffen voor verpakkingen van voedselkwaliteit. We zijn optimistisch om van deze wereld een betere plek te maken, door bij te dragen aan het opruimen van het plastic afval op deze planeet. “


“Zelfs met een overtuigende businesscase als Ioniqa, blijft het aantrekken van financiering voor innovatieve technologieën in deze fase een uitdaging. Met de visie en het pragmatisme van de betrokken financiers konden we deze ronde met succes afronden “, zegt Jeroen Bulk, Ioniqa’s CFO.
Staatssecretaris Mona Keijzer van Nederland (Economische Zaken en Klimaatbeleid): “Het upcyclingproces van Ioniqa belooft een baanbrekende innovatie te worden om plastic afval te verminderen. Ik help deze ondernemers graag hun Nederlandse oplossingen voor wereldwijde uitdagingen succesvol te maken. Ons gemeenschappelijke doel voor een meer duurzame en circulaire economie leidt tot nieuwe kansen voor Nederland om wereldwijd concurrerend te zijn. Mijn ministerie zal een bijdrage leveren aan dit doel en ondersteuning bieden door kennis, financiering en partnerschappen aan te bieden om innovatieve producten of diensten te verbeteren. “


Jean-Paul Schaaij, directeur van Nationaal Groenfonds


“Samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland RVO hebben we deze maatwerklening voor Ioniqa geregeld en het is een uniek voorbeeld van de financiering van een duurzaam project”, zegt Jean-Paul Schaaij, directeur van Nationaal Groenfonds. “Onze financiering is op maat gemaakt en voldoet aan de vereisten van zowel Ioniqa en RVO. Het overwinnen van de uitdaging voor dit innovatieve project draagt ??bij aan een tijdige start van de nieuwe fabriek en een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie. ”

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics