Introductie in vogelvlucht over systeemdynamiek

0

Achtbanen zijn in alle opzichten fascinerend. Als inzittende, maar vooral ook voor technisch professionals. Bij een grote complexe constructie moet alles tot in detail kloppen. Voor de veiligheid, levensduur en het onderhoud.

Bij ingenieursvraagstukken over slijtage, onderhoud en daarmee het voorkomen van ongelukken bij mechanische systemen, machines en mechanismen wordt gebruik gemaakt van de eindige elementen methode (FEM). Voor constructies waarvan de vervormingen klein blijven kunnen analyses hiermee uitstekend uitgevoerd worden. Voor spanningen en vervormingen van componenten die willekeurig grote bewegingen ondergaan zijn lineaire modellen echter niet toereikend. Met flexible multibody dynamics (FMBD) worden meerdere componenten gecombineerd om tot een simulatie van de volledige systeemdynamiek te komen.

Gratis webinar Flexible multibody dynamics
Dr. ir. Jurnan Schilder is al sinds zijn jeugd gefascineerd door achtbanen en deelt als docent systeemdynamica aan Universiteit Twente graag zijn kennis. Op 2 februari geeft hij een introductie op het onderwerp en beantwoordt hij al je vragen in het gratis PAOTM webinar Flexible multibody dynamics.

De onderwerpen van het webinar:

  • Het globale idee van Flexible multibody dynamics (FMBD)
  • De verschillende methodes en pakketten die worden gebruikt
  • Voorbeelden van projecten waarin FMBD nuttig is gebleken
  • State of the art van het vakgebied
  • Wat leer je in de cursus Flexible multibody dynamics?

Wil je je meer weten over de volledige 5-daagse cursus van dr. ir. Jurnan Schilder? Lees er meer over of schrijf je in voor de cursus Flexible multibody dynamics.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics