Intel investeert ruim 20 miljard dollar in twee chipfabrieken in Amerikaanse staat Ohio

0

Intel heeft vandaag plannen aangekondigd voor een initiële investering van meer dan $ 20 miljard in de bouw van twee nieuwe toonaangevende chipfabrieken in Ohio. De investering zal helpen de productie te stimuleren om te voldoen aan de stijgende vraag naar geavanceerde halfgeleiders, een nieuwe generatie innovatieve producten van Intel aan te drijven en te voldoen aan de behoeften van foundries als onderdeel van de IDM 2.0-strategie van het bedrijf. Om de ontwikkeling van de nieuwe site te ondersteunen, beloofde Intel een extra $ 100 miljoen voor partnerschappen met onderwijsinstellingen om een pijplijn van talent op te bouwen en onderzoeksprogramma’s in de regio te versterken.

“De investering van vandaag markeert een andere belangrijke manier waarop Intel de inspanningen leidt om het leiderschap van de Amerikaanse halfgeleiderproductie te herstellen”, aldus Pat Gelsinger, CEO van Intel. “De acties van Intel zullen helpen bij het opbouwen van een veerkrachtigere supply chain en zorgen voor betrouwbare toegang tot geavanceerde halfgeleiders voor de komende jaren. Intel brengt toonaangevende capaciteiten en capaciteit terug naar de Verenigde Staten om de wereldwijde halfgeleiderindustrie te versterken. Deze fabrieken zullen een nieuw epicentrum creëren voor geavanceerde chipproductie in de VS dat Intels binnenlandse lab-to-fab-pijplijn zal versterken en het leiderschap van Ohio op het gebied van onderzoek en hightech zal versterken. ”

Immense Impact

Als de grootste particuliere investering in de geschiedenis van Ohio, wordt verwacht dat de eerste fase van het project in de loop van de bouw 3.000 Intel-banen en 7.000 bouwbanen zal creëren en tienduizenden extra lokale langetermijnbanen zal ondersteunen in een breed ecosysteem van leveranciers en partners. Verspreid over bijna 1.000 hectare in Licking County, net buiten Columbus, kan de “mega-site” in totaal acht chipfabrieken huisvesten – ook bekend als “fabs” – evenals ondersteunende activiteiten en ecosysteempartners. Bij volledige uitbouw zou de totale investering in de site de komende tien jaar kunnen groeien tot maar liefst $ 100 miljard, waardoor het een van de grootste halfgeleiderproductielocaties ter wereld is.

De planning voor de eerste twee fabrieken zal onmiddellijk beginnen, met de bouw naar verwachting eind 2022. De productie zal naar verwachting in 2025 online komen, wanneer de fab chips zal leveren met behulp van de meest geavanceerde transistortechnologieën in de industrie. Ohio zal de thuisbasis zijn van Intel’s eerste nieuwe productielocatie in 40 jaar.

Naast de aanwezigheid van Intel in Ohio, zal de investering naar verwachting tientallen ecosysteempartners en leveranciers aantrekken die nodig zijn om lokale ondersteuning te bieden voor de activiteiten van Intel – van leveranciers van halfgeleiderapparatuur en materialen tot een reeks serviceproviders. Investeringen van deze leveranciers zullen niet alleen Ohio ten goede komen, maar zullen ook een aanzienlijke economische impact hebben op het bredere Amerikaanse halfgeleiderecosysteem. Als onderdeel van de aankondiging van vandaag hebben Air Products, Applied Materials, LAM Research en Ultra Clean Technology plannen aangegeven om een fysieke aanwezigheid in de regio te vestigen om de bouw van de site te ondersteunen, met meer bedrijven die in de toekomst worden verwacht.

“De impact van deze mega-site investering zal groot zijn”, zegt Keyvan Esfarjani, Intel senior vice president manufacturing, supply chain and operations. “Een halfgeleiderfabriek is niet zoals andere fabrieken. Het bouwen van deze halfgeleider mega-site is vergelijkbaar met het bouwen van een kleine stad, die een levendige gemeenschap van ondersteunende diensten en leveranciers voortbrengt. Ohio is een ideale locatie voor intel’s Amerikaanse expansie vanwege de toegang tot toptalent, robuuste bestaande infrastructuur en lange geschiedenis als productiekrachtpatser. De omvang en het tempo van Intels expansie in Ohio zal echter sterk afhangen van de financiering van de CHIPS Act.”

Betrokkenheid van de gemeenschap

Om een pijplijn van geschoold talent uit de regio te helpen ontwikkelen en aantrekken, is Intel van plan om de komende tien jaar ongeveer $ 100 miljoen te investeren in samenwerking met universiteiten, community colleges en de Amerikaanse National Science Foundation in Ohio. Deze partnerschappen zullen een reeks activiteiten omvatten, van gezamenlijke onderzoeksprojecten tot het bouwen van halfgeleiderspecifieke curricula voor associate en undergraduate degree-programma’s.

“Halfgeleiders maken bijna elk facet van het moderne leven mogelijk – van computers en smartphones tot auto’s en apparaten – en ze speelden een integrale rol in de technologieën die ons in staat stelden om verbonden te blijven tijdens de pandemie,” zei Kristina M. Johnson, president van de Ohio State University. “Ze zullen ook een integraal onderdeel zijn van een breed scala aan toepassingen waarbij Ohio State actief betrokken is vanuit een onderzoeksperspectief, waaronder kunstmatige intelligentie, kwantumcomputing, vaccinontwikkeling en meer. Het is dus een natuurlijke fit voor Ohio State, samen met onze collega-instellingen voor hoger onderwijs, om samen te werken aan deze baanbrekende investering in halfgeleiderproductie. De aankondiging van vandaag is belangrijk voor Ohio, voor Intel en voor het nationale belang, omdat we nog steeds midden in een wereldwijd chiptekort zitten. Maar het biedt ook een opmerkelijke kans voor huidige en toekomstige studenten. Het zal Ohio versterken als een topmagneet voor het behouden en aantrekken van een nieuwe generatie talent en voortbouwen op tal van kansen in ontwikkeling binnen de hogescholen en universiteiten van onze staat, waaronder in de innovatiedistricten van Ohio, die al vorm krijgen in samenwerking met JobsOhio. ”

Link magazine editie december thema 2021 Sociale Innovatie: Beter innoveren, beter produceren. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Intel heeft een lange geschiedenis van maatschappelijk verantwoord ondernemen op zijn huidige Amerikaanse productielocaties en zet zich in voor het opbouwen van sterke relaties met de gemeenschap in Licking County en daarbuiten. Intel zet zich al lange tijd in voor duurzaamheid en streeft er voortdurend naar om de impact op het milieu te minimaliseren. De nieuwe site zal worden ontworpen en gebouwd met groene bouwprincipes, en de nieuwe fabrieken hebben als doel om te worden aangedreven door 100% hernieuwbare elektriciteit en om netto positief watergebruik en nul totaal afval naar stortplaatsen te bereiken ter ondersteuning van Intel’s duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030.

Naast het leveren van capaciteit voor Intel’s  producten, zullen deze nieuwe fabrieken de groeiende vraag naar de nieuwe foundries van het bedrijf, Intel Foundry Services (IFS), ondersteunen.

“Met IFS opent Intel zijn fabrieksdeuren wijd om te voldoen aan de behoeften van foundryklanten over de hele wereld – van wie velen op zoek zijn naar meer geografisch evenwicht in de toeleveringsketen van halfgeleiders,” zei Dr. Randhir Thakur, senior vice president en president van Intel Foundry Services. “De fabrieken in Ohio zijn ontworpen voor het ‘Angstrom-tijdperk’, met ondersteuning voor Intels meest geavanceerde procestechnologieën, waaronder Intel 18A. Deze technologieën zijn van cruciaal belang voor het mogelijk maken van de volgende generatie gieterijproducten voor klanten in een reeks toepassingen, van krachtige mobiele tot kunstmatige intelligentie.”

De site in Ohio zal ook  procestechnologie bieden om de unieke beveiligings- en infrastructuurbehoeften van de Amerikaanse overheid te ondersteunen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.