Inspiro uit Arnhem winnaar Best Knowledge Supplier Award 2018, VDL ETG runner-up.

0

Inspiro uit Arnhem is uitgeroepen tot de beste industriële toeleverancier 2018 van Nederland in de categorie Best Knowledge. VDL-ETG uit Eindhoven legde beslag op de tweede plaats. 

Finalisten en winnaars van de Dutch Industrial Supplier & Customer Awards 2018 (DISCA’18), een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING en ISAH Business Software, werden voor de zeventiende keer in successie uitgereikt. Foto © Sam Rentmeester .

De prijs is één van de Dutch Industrial Supplier & Customer Awards 2018, een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING en ISAH Business Software, die voor de zeventiende keer in successie werden uitgereikt.

Uniek aan deze prestigieuze prijs is dat bedrijven zich er niet zelf voor kunnen nomineren, maar door hun klanten moeten worden genomineerd.

Ook dit jaar was de deelname groot met in totaal 382 nominaties. Uitbesteders nomineerden 187 toeleveranciers in de twee categorieën Best Knowledge (77) en Best Logistics (110). In de categorie Best Customer werden 195 uitbesteders voorgedragen.

Net als voorgaande jaren speelde het publiek in de zaal, grotendeels bestaande uit industriële ondernemers en managers, een beslissende rol bij de uiteindelijke keuze van de winnaars. Ze kregen de keus uit telkens twee door de jury voorgedragen finalisten en konden met hun smartphone op één kandidaat stemmen.

Best Knowledge

In de categorie Best Knowledge, met Joes Wigman van Berenschot als juryvoorzitter, overleefden 21 bedrijven de eerste schifting, omdat ze door twee of méér uitbesteders waren genomineerd. Bepalend in deze categorie zijn een eigen R&D en engineering waarmee toeleveranciers kennis toevoegen aan het eindproduct van de klant. Na een uitgebreid assessment bleven vijf finalisten over van wie VDL ETG Eindhoven en Arnhemse Inspiro de beste juryscores haalden. Na twee live pitches door nominerende klanten in de zaal gaf een internetstemming in de zaal uiteindelijk de doorslag in het voordeel van Inspiro. Een verrassende uitslag, vond  pitcher André Besselink van Royal Eijkelkamp.  “Een runner-up en veel kleiner dan VDL ETG. Maar heel innovatief, een bedrijf waarmee we een partnership hebben en samen producten in de markt zetten.”  Directeur Inspiro  Jorn Rikkers toonde zich ook verrast met de award. “Zeker omdat we zo’n relatief kleine onderneming zijn. Dit is een bewijs dat we een goede strategie volgen.”

Inspiro, winnaar

 Inspiro uit Arnhem is een specialist op het gebied van elektronica met de daarbij behorende (embedded) software. Inspiro monteert standaard PCB’s, maar ontwikkelt ook maatwerkoplossingen. Het bedrijf groeit gestaag en heeft nu 35 mensen in dienst.

De jury noemt Inspiro “echt een verlengstuk van de R&D van de klant. Het bedrijf heeft weinig personeel-capaciteitsproblemen door de nauwe banden met onderwijsinstellingen. Omdat ze in veel markten actief zijn, kunnen ze de opgedane kennis en ervaring nuttig inzetten en zorgen daarmee voor een verbreding van het assortiment en het verhogen van het onderscheidend vermogen van hun klanten.”

VDL ETG, runner-up

VDL Enabling Technologies Group komt voort uit het Philips-concern en is sinds 2006 onderdeel van de VDL Groep. OEM’ers kunnen bij VDL ETG terecht voor engineering, prototyping, klant specifieke bedrijfsmechanisatie, complexe machines en modules en seriefabricage van producten. Bij het bedrijf werken op een totaal van 500 medewerkers alleen al ruim 200 ontwikkelaars op R&D.

De jury omschrijft VDL ETG als een bedrijf dat “beschikt over heel veel verschillende productietechnologieën op zeer hoog niveau. Ze zijn heel goed in staat modules te zelfstandig te engineeren.”

De andere drie finalisten waren:  

AAE

AAE werd in 1976 opgericht als toeleverancier van DAF en heeft zich daarna door de samenwerking met de Duitse onderneming Grauel ontwikkeld tot een specialist op het gebied van machinebouw en mechatronica. AAE stond al drie keer eerder in de finale. Vorig jaar won het de Best Knowledge Supplier Award.

KMWE

Het Eindhovense KMWE geldt al vele jaren als een topsupplier in de sectoren hightech, halfgeleiders, aerospace en medische systemen. Het in 1955 opgerichte bedrijf produceert gecompliceerde componenten en modules voor machines en apparaten. KMWE stond al vijf keer eerder in de finale; de eerste keer tijdens de tweede Disca-editie in 2003.

Prodrive

Prodrive Technologies ontwerpt, produceert en levert elektronische modules en complete systemen inclusief mechanica, mechatronica en software aan de industrie en professionele markten. Het bedrijf werd in 1993 opgericht. Het won al twee keer de Best Knowledge Suppliers Award en één keer de Achievement Award.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.