Inspiro en Van Egmond Groep beste toeleveranciers, IMS wint Customer Award

0

Inspiro uit Arnhem en Van Egmond Groep met de hoofdvestiging in Doetinchem zijn uitgeroepen tot de beste industriële toeleveranciers 2018 van Nederland. Dat gebeurde gisteravond tijdens een drukbezochte bijeenkomst op landgoed Mereveld in Utrecht. Machinebouwer IMS uit Almelo won de award voor de Best Customer.

De Dutch Industrial Supplier & Customer Awards 2018 (DISCA’18), een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING en ISAH Business Software, werden voor de zeventiende keer in successie uitgereikt.

Uniek aan deze prestigieuze prijs is dat bedrijven zich er niet zelf voor kunnen nomineren, maar door hun klanten of toeleveranciers  moeten worden genomineerd. Ook dit jaar was de deelname groot met in totaal 382 nominaties. Uitbesteders nomineerden 187 toeleveranciers in de twee categorieën Best Knowledge (77) en Best Logistics (110). In de categorie Best Customer werden 195 uitbesteders voorgedragen.

Net als voorgaande jaren speelde het publiek in de zaal, grotendeels bestaande uit industriële ondernemers en managers, een beslissende rol bij de uiteindelijke keuze van de winnaars. Ze kregen de keus uit telkens twee door de jury voorgedragen finalisten en konden met hun smartphone op één kandidaat stemmen.

Inspiro Jorn Rikkers. Foto © Sam Rentmeester

Best Knowledge

In de categorie Best Knowledge, met Joes Wigman van Berenschot als juryvoorzitter, overleefden 21 bedrijven de eerste schifting, omdat ze door twee of méér uitbesteders waren genomineerd. Bepalend in deze categorie zijn een eigen R&D en engineering waarmee toeleveranciers kennis toevoegen aan het eindproduct van de klant. Na een uitgebreid assessment bleven vijf finalisten over van wie VDL ETG Eindhoven en Arnhemse Inspiro de beste juryscores haalden. Na twee live pitches door nominerende klanten gaf een internetstemming in de zaal uiteindelijk de doorslag in het voordeel van Inspiro. Een verrassende uitslag, vond  pitcher André Besselink van Royal Eijkelkamp.  “Een runner-up en veel kleiner dan VDL ETG. Maar heel innovatief, een bedrijf waarmee we een partnership hebben en samen producten in de markt zetten.”  Directeur Jorn Rikkers toonde zich ook verrast met de award. “Zeker omdat we zo’n relatief kleine onderneming zijn. Dit is een bewijs dat we een goede strategie volgen.”

Van Egmond Groep Casper Gerritsen. Foto © Sam Rentmeester

Best Logistics

In de categorie Best Logistics, eveneens met Joes Wigman van Berenschot als juryvoorzitter, overleefden 24 bedrijven de eerste schifting. Bepalend in deze categorie zijn leverbetrouwbaarheid en slimme logistiek. Na een uitgebreid assessment bleven vijf finalisten over van wie het Doetinchemse Van Egmond Elektro en Sick, gevestigd te Bilthoven, de beste juryscores haalden. Na twee live pitches door nominerende klanten gaf het oordeel van de het publiek de doorslag. Van Egmond Groep kwam als eerste uit de bus. “Vorig jaar waren we tweede, nu dus eerste”, reageerde algemeen directeur Casper Gerritsen. “Een prijs waar we trots op zijn en een beloning voor vele jaren hard werken en een gestage ontwikkeling.”

IMS ceo Ton Pothoven. Foto © Sam Rentmeester

Best Customer

In de categorie Best Customer beoordelen toeleveranciers hun klanten op vijftien verschillende punten waaronder openheid over de kostprijsopbouw en forecast, communicatie en de ruimte die er is voor het inzetten van het eigen specialisme. Liefst 50 OEM’ers haalden na een eerste schifting de tweede ronde waarna vijf finalisten overbleven. De beste jurybeoordelingen, begeleid door juryvoorzitter prof. Iris Vis van de Rijksuniversiteit Groningen, kregen de uitbesteders Zehnder Groep Nederland, gevestigd in Zwolle en het Almelose IMS. Na opnieuw twee live pitches door nominerende toeleveranciers viel de keuze van het publiek op IMS. “Een klant die ons elke dag uitdaagt”, aldus pitcher Elgar van der Bij van Masévon. “We krijgen de kans om samen systemen te maken. Heel mooi.”

Dat is ook de bedoeling, zo reageerde CEO Ton Pothoven. “In de supply chain moet je het samen doen en je moet een strategie voor de lange termijn met je toeleveranciers uitzetten. We zijn heel blij met de award die de relatie met onze partners bevestigt.”

Talkshow

Voorafgaand aan de prijsuitreiking verzorgden de hoogleraren Maarten Steinbuch en Arjan van Weele een interactieve talkshow rond de Nederlandse maakindustrie met ondernemers en managers uit de Nederlandse industrie.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics