Innovatiekrediet voor Cooll Sustainable Energy Solutions

0

Oost NL verstrekt vanuit het Innovatiefonds Overijssel een Innovatiekrediet aan Cooll Sustainable Energy Solutions. Het bedrijf uit Enschede ontwikkelt een compacte gasgestookte adsorptiewarmtepomp die de HR-ketel kan gaan vervangen.

De adsorptiewarmtepomp is energetisch efficiënter dan de HR-ketel en zorgt dus voor minder CO2-uitstoot. Cooll gebruikt het Innovatiekrediet om een deel van het productieproces in eigen hand te nemen.

CO2-reductie dankzij thermisch aangedreven warmtepomp

Ruimteverwarming maakt het grootste deel uit van het huishoudelijk energieverbruik in Nederland. De grootste besparing hierop is te behalen in bestaande woningen.
Doordat de adsorptiewarmtepomp extra warmte uit de buitenlucht haalt is deze efficiënter dan de CV-ketel. Hij verbruikt dus minder gas en zal minder CO2 uitstoten. De technologie van Cooll kan daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan het energiezuiniger maken van woningen in Nederland. Op dit moment zijn er weinig oplossingen om de warmteopwekking voor verwarming van bestaande woningen energiezuiniger te maken.
Cooll gebruikt het Innovatiekrediet om te investeren in apparatuur voor de productie van een belangrijk onderdeel van de technologie. Hierdoor wordt Cooll minder afhankelijk van externe partijen.

Het Innovatiekrediet Overijssel: voor ambitieuze Overijsselse ondernemers

Met het Innovatiefonds Overijssel stimuleert de provincie Overijssel innovatie en versterkt de regionaal economische structuur. Het Innovatiekrediet is een lening vanaf € 25.000,- tot € 75.000,-, verstrekt aan Overijsselse mkb-ondernemers, voor het uitvoeren van een project voor product- of procesvernieuwing. Oost NL is fondsmanager van Innovatiefonds Overijssel.
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics