Infineon versterkt zijn leidende positie door overname van Innoluce BV

0

Het Duitse Infineon Technologies AG heeft Innoluce bv uit Nijmegen gekocht. Innoluce ontwikkelt innoluce-2onderdelen voor de lidarsystemen die gebruikt worden in zelfrijdende auto’s.

Infineon, producent van halfgeleiderelektronica, is een van de verschillende bedrijven wereldwijd die proberen de kosten voor de geleidingssystemen van zelfrijdende auto’s omlaag te brengen.

innoluceLidar: A key sensor technology in de zelfrijdende auto.

Volgens Reuters kostten de eerste lidarsystemen van zelfrijdende Google-auto’s bijvoorbeeld 75.000 dollar per stuk, wat een dergelijke auto te duur zou maken voor de gemiddelde consument. Ook probeert het bedrijf het sensorpakket op het dak van zelfrijdende auto’s, dat nu nog aardig groot is, te verkleinen.

Het bedrag dat bij de overname komt kijken, wordt geheim gehouden. Innoluce is een spin-off van Philips en bestaat sinds 2010. Het bedrijf produceert micro-electro-mechanical systems, of mems, die een onderdeel vormen van lidarsystemen. Het Nijmeegse bedrijf zou overgenomen zijn omdat het deze systemen zeer klein weet te maken.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics