Industriedebat: is de industrie klaar voor Smart Industry?

0

Zolang er onvoldoende duidelijkheid is over de communicatie tussen CAD/CAM, de machinebesturingen, het ERP-systeem, het warehouse managementsysteem, et cetera om de systemen op de werkvloer en op kantoor onderling en met elkaar goed te laten communiceren komt Smart Industry nooit van de grond.

Die slimme industrie kent fabrieken waarin vrijwel alles vanzelf gaat. De productie vindt volledig onbemand plaats; nieuwe orders – bestaande uit kleine series in tal van variaties – worden door slimme machines afgehandeld, van alle bewerkingen en assemblage tot en met de aflevering bij het distributiecentrum. Ook tussentijdse wijzigingen daarop worden moeiteloos verwerkt.Volgens de fabrikanten van deze equipment is hun slimme technologie klaar om zo te gaan werken. Maar is dat werkelijk zo? Of blijkt het goed laten samenwerken van alle apparatuur voor bewerkingen, controle en intern transport in de praktijk nog één of zelfs twee bruggen te ver?ESEF2016_Industriedebat_logo  En welke skills moet de medewerker hebben in deze fabrieken van de toekomst? TNO/FDP hebben hier onderzoek naar gedaan dat kort gepresenteerd wordt tijdens het Industriedebat.

link Magazine organiseert op dinsdag 15 maart 2016 vanaf 15.00 uur (ontvangst, aanvang debat 15.30 uur) tijdens de ESEF en Technishow het ESEF Industriedebat powered bij link ‘Is de industrie klaar voor Smart Industry?’In het panel ondernemers, die soms al jaren, worstelen met deze ‘dataprotocollenproblematiek’ en zij die er een oplossing(srichting) voor hebben.

De deelnemers in het panel zijn:

Sytse Oreel                           – Oreel Hallum BV

Frans Verhaegh                 – Mevo Precision Technology BV

Drs. J.A.J. Willemsen        – WILA BV

Ton Plooy                             – tbp electronics  bv

Wim Simons                       – Timmerije BV

Erik Spikmans                     – MCB Nederland BV

Carel van Sorgen                – 247TailorSteel

Voorafgaande aan het debat zal discussievoorzitter William Smit van DBSC Consulting de resultaten presenteren van het onderzoek dat hij voor de ABN Amro uitvoert naar effecten van Smart Industry op de processen bij oem’ers.

Wij nodigen u hierbij van harte uit het debat bij te wonen. U kunt zich registreren via industriedebat@linkmagazine.nl onder vermelding van uw bedrijfsnaam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres. Wij zorgen voor de registratie via ESEF en u krijgt per mail een kosteloze toegangsbadge toegestuurd. Met deze badge krijgt u toegang tot de ESEF/Technishow en kunt u vanaf 15.00 uur het debat bijwonen in het ESEF Theater in Hal 2. Aansluitend vindt er een aangeklede netwerkborrel plaats voor de panelleden en bezoekers van het ESEF Industriedebat powered by link, aangeboden door Jaarbeurs. n samenwerking met  FDP en FPT-VIMAG

Nieuw dit jaar is dat het Industriedebat niet alleen voor de ESEF bezoekers maar ook voor TechniShow bezoekers bij te wonen is. Niet voor niets is Smart Industry als overkoepelend thema gekozen.

Mocht u nog vragen hebben, vernemen wij dat uiteraard graag van u. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en zien uw aanmelding voor het Industriedebat met belangstelling tegemoet.

Tot 15 maart!

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics