In memoriam Evert Rietdijk

0

We ontvingen het droeve bericht dat Evert Rietdijk onlangs op veel te jonge leeftijd in de kracht van zijn leven is overleden. Dit voorjaar was hij nog enthousiast aan een nieuwe uitdaging begonnen, als CEO van TBRM. Dat bedrijf had eerder Segula Technologies Nederland overgenomen, waar Evert managing director was geweest. Daarmee keerde hij als het ware terug op z’n post, iets waar hij enorm van genoot. Net zoals hij de anderhalf jaar daarvoor bevlogen had geopereerd als CEO van Cellcius, een start-up op het gebied ven duurzame energieopslag. Met veel inzet sleepte hij Cellcius door de altijd lastige groeifase. Hij bouwde daarbij voort op zijn brede ervaring in de Nederlandse maakindustrie, waar wij vanuit Link Magazine hem regelmatig tegenkwamen.

Ook in zijn contacten met ons stelde hij zich enthousiast op en toonde hij zich bereid om met Link Magazine samen te werken. Zo was hij betrokken bij het platform Smart Customization|CtO, dat wij twee jaar geleden zijn gestart in samenwerking met een viertal experts in configure-to-order (CtO). CtO geldt als een kansrijke strategie voor machine- en apparatenbouwers die efficiënt moeten werken en toch hun klanten optimaal willen bedienen. Evert leverde als gespreksleider van de platformbijeenkomsten een grote bijdrage aan de kennisuitwisseling en voedde met zijn prikkelende vragen de discussie.

Over het zeker zo actuele thema van de digitalisering in de industrie, vaak aangeduid als Smart Industry, wilde hij ook graag z’n ideeën delen. Zo gaf hij, in z’n toenmalige functie van general manager van Nedschroef Herentals, een presentatie over het onderwerp in een Link Café. Weer ging het hem om de kennisuitwisseling, tweerichtingsverkeer dus. ‘Hoe maak je als organisatie de omslag naar de digitale wereld’, vroeg hij aan de zaal. ‘En zijn er best practice servicemodellen waarvan we kunnen leren?’

Zo was hij op thema’s als duurzaamheid, CtO en digitalisering altijd bezig met de toekomst, in het bijzonder van onze maakindustrie. Een toekomst die Evert zelf helaas niet meer mag meemaken. Hij blijft in onze herinnering als een betrokken en zeer prettig persoon.

De uitgever en redactie van Link Magazine wensen zijn vrouw en kinderen, familieleden, medewerkers van TBRM en vrienden van Evert heel veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics