Imke de Boer finalist Food System Vision 2050

0

Met welk voedselsysteem kunnen we de wereld in 2050 voeden? Dit is de kernvraag van de internationale call ‘Food System Vision 2050’ waarmee The Rockefeller Foundation partijen uitdaagt om een inspirerende visie op Global Food Systems te ontwikkelen.

Het doel van deze call is om een positieve impuls te geven aan integrale visies op de voedselsystemen van de toekomst. Een slim, gezond en duurzaam voedselsysteem gaat bijdragen aan een gezonde en duurzame toekomst van de wereld(bevolking).

De finalisten krijgen drie maanden lang ondersteuning om hun visie verder uit te werken en te verfijnen. In december wordt bekend gemaakt wie ‘Top Visionair’ is. Wageningen UR is één van de 10 finalisten met de inzending ‘Re-booting the Dutch Food System’.

Wageningen UR is tevens partner van AgroProeftuin de Peel. Hier werken pioniers met praktijkproeven in kringlooplandbouw aan verbetering van het voedselsysteem. In de proeftuin worden nieuwe concepten ontwikkeld en getest om voedsel te produceren op manieren die beter in balans zijn met mens, dier, natuur en milieu.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics