Imec.istart ondersteunt negen nieuwe startups en gaat internationaal

0

Imec kondigt vandaag aan dat er negen nieuwe tech startups geselecteerd werden voor het imec.istart-ondernemersprogramma. Naast een budget van 50.000 euro ontvangen ze een jaar lang coaching op maat van hun specifieke markt, om zo gemakkelijker de stap te maken naar de markt. De stijgende trend van het aantal veelbelovende internationale start-ups die zich aanmelden, blijft zich ook doorzetten. Dit gaat vaak samen met een vestiging in Vlaanderen voor deze jonge bedrijven, wat zich vertaalt in een positieve jobcreatie, productiviteit en economische groei voor onze regio.

De nieuwe startups brengen heel verschillende producten op de markt, gaande van een ingenieuze hulp om vergaderingen ongestoord en efficiënt te laten verlopen (JUCE+), een slimme methode om biomarkers te ontwikkelen waarmee ziektes zoals kankers, Alzheimer en Parkinson’s sneller en accurater opgespoord en gerichter behandeld kunnen worden (ProteoFormiX), een voicebot om spelenderwijs een taal onder de knie te krijgen (LiNGUiNEO), een oplossing om snel en goedkoop satellietcommunicatie op te zetten in afgelegen gebieden (KUUB³), een slimme oplossing voor afvalbeheer voor steden en gemeenten (BrighterBins), tot een middleware oplossing die plug and play blockchain integraties mogelijk maakt (Arkane).

De internationale nieuwkomers zijn LevelUP Sports, Firmalyzer en Asylia Diagnostics. Ze focussen op – respectievelijk – een app voor sportcoaches om wedstrijden beter in beeld te brengen en te analyseren; een innovatief platform om de veiligheidsrisico’s van IoT-toestellen te detecteren; en een digitaal platform dat artsen helpt om voor een patiënt de juiste kankertherapie te kiezen.

Sven De Cleyn, programmamanager imec.istart: “De toetreding van internationale start-ups toont aan dat imec.istart ook in het buitenland op de kaart staat als geloofwaardig business acceleratieprogramma. Ons internationaal netwerk – waar we dankzij imec op kunnen rekenen – is hier zeker een belangrijke troef. Het geeft onze istarters toegang tot en inzichten in de internationale markten, wetgevingen enz… belangrijke expertise die hen helpt om internationaal door te breken.”

Starters die geïnteresseerd zijn om ook deel te nemen aan het imec.istart-ondernemersprogramma kunnen hun kandidatuur indienen tot 1 oktober.

Lees meer over Flink/starters.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics