Imec en Total breiden zonnecel-r&d uit

0

imecNano-elektronica onderzoekscentrum imec en het internationale energiebedrijf Total hebben hun gezamenlijk onderzoek naar het verhogen van de energieopbrengst van zonnecellen uitgebreid.

Imec’s industrieel affiliatieprogramma (IIAP) voor de volgende generatie siliciumzonnecellen is een multi-partner r&d-programma dat zich focust op verbetering van de omzettingsefficiëntie van siliciumzonnecellen en -lmodules, en het tegelijkertijd terugdringen van de industriële productiekosten.

Total trad in 2009 toe tot imec’s industrieel affiliatieprogramma (IIAP), dat bedrijven uit de hele waardeketen van de zonnecelproductie samenbrengt. Onderzoekers van Total werken daar in samen met imec-experts, zonnecelproducenten, materiaal- en toestelleveranciers en academici.

imec en totalToekomstige r&d zal voortbouwen op doorbraken in het onderzoek die tijdens de vorige samenwerkingsfase werden bereikt, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van grote n-type PERT-zonnecellen   imec pert zonnecel 2met tweezijdige contacten die een omzettingsefficiëntie van 22,5% halen. Imec en Total zetten de ontwikkeling van geavanceerde zonnecellen voort en verrichten ook onderzoek naar innovatieve goedkopere zonnecelmodules, slimme modules en technieken om bij wisselende weersomstandigheden de energieproductie door zonnecelmodules nauwkeuriger te voorspellen. De partners willen hiermee de energieopbrengst van zonnepanelen aanzienlijk verhogen en op die manier de kosten voor elektriciteitsproductie met zonnecellen verder verlagen.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics