Imec doet nieuwe imec.istart oproep met aanbod voor Media-, Telecom- en Entertainmentindustrie

0

Om haar aanbod voor tech ondernemers te blijven vergroten en versterken, lanceert imec in 2017 binnen het imec.istart-programma een nieuw incubatietraject dat focust op startups in de media-, telecom- en entertainmentsector. Het initiatief is een samenwerking tussen imec, VRT Sandbox, Telenet, Mediahuis, Medialaan, Barco en MediaNet Vlaanderen. Dit is het derde gespecialiseerde traject, na de lancering van de BlueHealth, en Logistiek en Mobiliteit verticals in 2015.

Sven De Cleyn, imec.istart Program Manager, onderstreept het belang van gespecialiseerde trajecten in het imec.istart programma. “Er is tegenwoordig een breed aanbod aan incubators in België om lokaal ondernemerschap te ondersteunen. We moeten onszelf en ons aanbod blijven heruitvinden om een toegevoegde waarde te blijven voor elke startup in ons programma. Deze specifieke bedrijfstrajecten zorgen ervoor dat onze ondernemers de beste coaching en ondersteuning krijgen door hen in direct contact te brengen met experten uit de industrie die interesse hebben in hun idee en hen zullen begeleiden in de juiste richting zodat ze succesvolle bedrijven worden.”

De specifieke trajecten zorgen voor bijkomende ondersteuning voor de startups actief in de marktsegmenten. Deze omvat een extra financiering van 50 000 euro, gespecialiseerde coaching in de gebieden waar elke partner actief in is en exclusieve toegang tot hun netwerken, expertkennis en beschikbare technologieën.

Startups die graag willen inschrijven pitchen hun idee niet enkel aan de algemene imec.istart jury, maar ook aan een speciale jury, bestaande uit de vertegenwoordigers van elke partner. Selectie is een voorwaarde om aan het traject deel te nemen. Startups die niet geselecteerd werden in de verticals kunnen wel nog aan het programma deelnemen en uitgebreide ondersteuning krijgen van het imec.istart incubatieteam.

Imec.istart’s eerste oproep in 2017 loopt van 1 januari tot 1 februari.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics