iMeat is een coöperatief bedrijfsproject waarbij drie bedrijven samenwerken met een universitaire onderzoeksgroep om een gezamenlijk doel te bereiken.
Het doel van dit project is 3D multi-sensor imaging concepten te realiseren om (inline) de vleeskwaliteit tijdens de vleesverwerking te beoordelen. De beoogde prototypes zullen geavanceerde automatisering mogelijk maken in toekomstige vleesverwerkingssystemen. De geïntegreerde oplossingen zullen een combinatie zijn van sensoren, op basis van 3D X-stralen, spatiaal verdeelde spectroscopie en hyperspectrale beeldvorming, gekoppeld aan geavanceerde algoritmen.

De Makers Top 100 goed voor 102 miljard omzet en 300.000 banen.
Link naar De Makers Top 100
Projectpartners
Steven van Campenhout van Flanders’ FOOD beheert en coördineert samen met de projectcoördinator het project. De uitvoering is in handen van volgende 3 bedrijven en een universitaire onderzoeksgroep: Gil Parmentier Marelec Construct, Hendrik Dierendonck Dierendonck Butchery, Kurt Ossaer Vleescentrale O.S., Pieter Verboven KU Leuven (onderzoeksgroep MeBioS)
In het projectfilmpje delen de betrokken partners hun inzichten en ervaringen. U krijgt een uniek kijkje in de innovaties en prototypes die de toekomst van vleesverwerking dichterbij brengen. Bent u actief in de voedingsindustrie, kennisontwikkeling of de bouw van software en machines? Laat u inspireren door deze samenwerking tussen industrie en wetenschap.