IHI Hauzer Techno Coating wint Best Customer Award

0
Rik Smabers, IHI Hauzer

Rik Smabers, IHI Hauzer

IHI Hauzer Techno Coating uit Venlo is winnaar geworden van de Best Industrial Customer Award 2016. De prijs werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse uitverkiezing van de beste industriële toeleveranciers van Nederland. Additive Industries uit Eindhoven werd tweede.

De Dutch Industrial Supplier & Customer Awards 2016, een initiatief van LINK Magazine in samenwerking met ING Bank en softwareontwikkelaar ISAH werden voor de vijftiende keer in successie uitgereikt tijdens een bijeenkomst op landgoed Mereveld in Utrecht. Uniek aan deze contest is dat bedrijven zich er niet zelf voor kunnen nomineren maar dat hun klanten/toeleveranciers dat voor hen moeten doen.

Dubbel

Ook dit jaar was de belangstelling groot met in totaal 485 nominaties. In de categorie Best Customer werden 174 uitbesteders genomineerd. In deze categorie beoordelen toeleveranciers hun klanten op acht verschillende punten waaronder openheid over de kostprijsopbouw en forecast, communicatie en de ruimte die er is voor het inzetten van het eigen specialisme. 38 OEM’ers haalden na een eerste schifting de tweede ronde waarna vijf finalisten overbleven. De andere finalisten waren: Repak Emmen, Bronkhorst en Nedap. Net als vorig jaar speelde het publiek, bestaande uit ondernemers en managers, een beslissende rol bij de uiteindelijke keuze van de winnaar. Ze kregen de keus uit de door de jury voorgedragen twee finalisten en konden met hun smartphone op één kandidaat stemmen. Uiteindelijk kwam IHI Hauzer als winnaar uit de bus. Chief Operating Officer Rik Smabers was even overrompeld. “Voor de eerste keer genomineerd en dan meteen winnen. Een enorme verrassing en een grote eer.”

John Blankendaal

John Blankendaal

Jury

De jury onder leiding van John Blankendaal (Brainport Industries) over de winnaar: “Als fabrikant van coatingapparatuur voor onder andere de automotive moet Hauzer snel kunnen reageren op trends en sturen op doorlooptijd. Daartoe is uitbesteed werk ondergebracht bij Nederlandse toeleveranciers die alle ruimte krijgen zich te bewijzen. Hauzer staat open voor voorstellen en re-engineering van verschillende modules. Het resultaat is een zeer efficiënt productieproces en een verkorting van de doorlooptijd van 20 naar 8 weken. Wederzijds vertrouwen ligt aan de basis van de samenwerking.”

Voorafgaand aan de prijsuitreiking verzorgden de aan de TU Eindhoven verbonden hoogleraren Arjan van Weele en Maarten Steinbuch een levendige, interactieve talkshow met ondernemers en managers uit de Nederlandse industrie.

IHI Hauzer Techno Coating

Hauzer Techno Coating ontwikkelt en produceert machines en technologie voor het aanbrengen van coatings. Het bedrijf werd opgericht in 1983 in Venlo als familiebedrijf, is sinds 2008 onderdeel van de Japanse IHI Group en opereert wereldwijd. Hauzer levert technologie voor zowel decoratieve als industriële doeleinden. De verschillende coatings op metaal of plastic dienen bijvoorbeeld als bescherming tegen weersinvloeden. Verder worden coatings aangebracht op componenten in motoren en machines om de levensduur te verlengen en slijtage en wrijving te verminderen.

Momenteel werken in Venlo 120 mensen van wie bijna de helft in ontwikkeling en research. Het overgrote deel van de omzet haalt Hauzer buiten Nederland, onder meer via vier competence centers in Spanje, China en Japan. Tot de brede klantenkring behoren producenten van sanitair, auto’s, juwelen, elektronica, instrumenten.

Hauzer won in 2008 de Limburg Export Award.

Additive Industries

 

Additive Industries presenteerde in november 2015 een eerste industrieel 3D metaalprint systeem tijdens de beurs Formnext in Frankfurt. De MetalFAB1 is speciaal bedoeld voor de productie van complexe en hoogwaardige industriële onderdelen. “Componenten voor de aerospace, automotive, instrumentenbouw, semiconductor, enzovoort,” zegt CEO Daan Kersten die het bedrijf samen met Jonas Wintermans in 2012 oprichtte. “We zijn ervan overtuigd dat veel OEM’ers en toeleveranciers in de toekomst een 3D-metaalprinter nodig zullen hebben om bepaalde componenten te maken. Het is een nieuwe techniek naast bijvoorbeeld het gieten, frezen en draaien.”

Afgelopen jaar leverde het bedrijf complete systemen aan onder andere Airbus en een Duitse autofabrikant. Bij Additive Industries werken nu 30 mensen. Dat worden er wel meer, verwacht Daan Kersten. “We hebben ambitieuze plannen. Er ligt een enorme markt open. We willen onze 3D-metaalprinters wereldwijd wegzetten. Door het modulaire ontwerp kan maatwerk geleverd worden. Ook is het mogelijk om te werken met meerdere materialen in één machine.”

www.additoveindustries.com

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics