Ideecafé ‘Realiseren van duurzaam vervoer over water’

0

Op dinsdagochtend 24 mei 2016 vindt, voorafgaand aan de beurs Maritime Industry, in de Evenementenhal Gorinchem het Ideecafé ‘Realiseren van duurzaam vervoer over water’ plaats. Tijdens het Ideecafé wordt ingegaan op private en publieke perspectieven bij duurzaam vervoer over water. Wat zijn de drivers achter duurzaamheid en hoe zien we dit terug in de praktijk?

Het begrip ‘duurzaamheid’ kent verschillende definities en komt in de maritieme sector in diverse vormen tot uiting. Van het gebruik van managementsystemen volgens de ISO norm 14001 voor milieu, tot ontwikkeling van producten die meer waarde en minder milieuschade opleveren in vergelijking met hun concurrenten. Van het hergebruik van materialen tot het reduceren van emissies. Het vergroten van duurzaamheid van schepen is een belangrijke driver van innovatieprocessen.

Het Ideecafé wordt begeleid door dagvoorzitter Edward Gilding, business developer bij InnovationQuarter. Na afloop is er een gezamenlijke lunch, waarna gelegenheid is om de beurs Maritime Industry te bezoeken.

Programma

Klik hier voor het programma

Voor wie

Dit Ideecafé is bedoeld voor de hele maritieme sector: reders, werven, toeleveranciers, kennisinstellingen, classificatiebureaus, overheden en studenten. Voertaal is Nederlands.

Datum & Locatie

Het Ideecafé vindt plaats op dinsdag 24 mei 2016 in de Evenementenhal in Gorinchem, voorafgaand aan de beurs Maritime Industry. Ontvangst is om 09.30 uur en aansluitend (van 12.15 tot 13.00 uur) is er een lunch.

Aanmelden

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, maar registratie is wel vereist.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.