IBM en Fraunhofer werken samen op het gebied van Quantum Computing

0

IBM en Fraunhofer-Gesellschaft kondigden een overeenkomst aan om samen te werken op het gebied van Quantum Computing met als doel het onderzoek en de experimenten in Duitsland te bevorderen.

Ontwikkeld door IBM Research, is het IBM Q System One geoptimaliseerd voor de kwaliteit, stabiliteit, betrouwbaarheid en reproduceerbaarheid van multi-qubit operaties. Door deze factoren en het resulterende hoge Quantum Volume – een maat voor de kracht van een kwantumcomputer – maakt IBM Q System One state-of-the-art kwantumberekeningsonderzoek voor wetenschap en industrie mogelijk.

Quantum Computing heeft de belofte om de complexiteit van moleculaire en chemische interacties te ontwarren, complexe optimalisatieproblemen aan te pakken en kunstmatige intelligentie veel krachtiger te maken. Deze vooruitgang kan de deur openen naar nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen, levensreddende medicijnen, en verbeteringen in toeleveringsketens, logistiek en het modelleren van financiële gegevens.

De Duitse regering zal de komende twee jaar 650 miljoen euro investeren om de overgang van kwantumtechnologieën van fundamenteel onderzoek naar marktklare toepassingen te ondersteunen. Nu zal het IBM Q Network een belangrijke, nieuwe Europese hub voor quantumcomputing hebben. De hub zal zich richten op het ontwikkelen van een unieke concentratie van kwantumvaardigheden in Duitsland en het opbouwen van een gemeenschap van academici, onderzoekers, ontwikkelaars, IT-professionals en industrie-experts rond de technologie.

Het gezamenlijke initiatief van Fraunhofer-Gesellschaft en IBM (Duitsland) heeft tot doel prominente partners in onderzoek en industrie te verenigen onder het dak van een Fraunhofer Competence Center for Quantum Computing, dat wordt geëxploiteerd en beheerd door de Fraunhofer-Gesellschaft, die al in veertien van haar instituten op grote schaal actief is op het gebied van kwantumtechnologie.

Reimund Neugebauer, voorzitter van de Fraunhofer Gesellschaft

“Deze inspanning staat op het punt een belangrijke katalysator te zijn voor Europa’s innovatielandschap en onderzoekscapaciteiten rond kwantumcomputing. Deze samenwerking, als onderdeel van het IBM Q Network, zal Europese deskundigen in een brede, actieve gemeenschap van onderzoekspartners samenbrengen om de regio voor te bereiden op toekomstige kansen in de digitale economie. Door deze gezamenlijke inspanning met Fraunhofer zorgen we ervoor dat de regio in de frontlinie staat van het bouwen aan de toekomst”, zegt Martin Jetter, Senior Vice President en voorzitter IBM Europe.

“Dit partnerschap is een mijlpaal op het gebied van quantumcomputing en een cruciale stap voorwaarts voor Duitse onderzoeksinstellingen en bedrijven van elke omvang in ons land. De installatie van een IBM Q-systeem in Europa is ongeëvenaard en opent de weg naar de ontwikkeling van kwantumberekeningsstrategieën in het Fraunhofer-Centrum onder volledige gegevenssoevereiniteit volgens de Europese wetgeving”, zegt professor Reimund Neugebauer, voorzitter van de Fraunhofer Gesellschaft.

Het IBM Q Network smeedt gezamenlijk de weg naar kwantumvoordeel en ontdekt praktische toepassingen van de opkomende technologie. Deelnemende organisaties hebben toegang tot IBM’s meest geavanceerde kwantumsystemen via de IBM Q Experience en hebben toegang tot propriëtaire software en tools. Professionals in de industrie en academische wereld hebben nieuwe vaardigheden nodig om te kunnen profiteren van quantum computing. Als onderdeel van het IBM Q Network krijgen organisaties ondersteuning, training en ondersteuning van IBM’s toonaangevende technische experts.

Bron: Semiconductor

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics