HydroWing sluit overeenkomst voor ondersteuning en ontwikkeling van getijdenenergieprojecten in Indonesië

0

De 50% aandeelhouder van Tocardo heeft een Memorandum of Understanding getekend met het staatsbedrijf Indonesia Power om getijdenenergieprojecten in Indonesië te ondersteunen en te ontwikkelen. De intentieverklaring tussen Indonesia Power en HydroWing werd begin september 2022 ondertekend en zal de ontwikkeling van getijdenenergie in Indonesië versnellen door middel van de identificatie van locaties, de beoordeling van hulpbronnen en front-end engineering.

Toenemende vraag naar hernieuwbare energiebronnen
Met de stijgende kosten van fossiele brandstoffen is de overgang van dieselgeneratoren en kolencentrales naar hernieuwbare energiebronnen van vitaal belang voor veel afgelegen eilanden in het oosten van de Indonesische archipel. Beide teams zullen de komende weken gezamenlijk geselecteerde locaties bestuderen om een eerste business case en proefproject op te zetten. Samen met zonne-energie en batterijopslag zal getijdenenergie de basislast vormen van een betrouwbaar en schoon energiesysteem. De teams hebben eind september gezamenlijk de eerste locatie bezocht om een evaluatiecampagne voor te bereiden die vóór eind 2022 moet worden georganiseerd. Dit wordt de eerste getijdenenergiecentrale in Indonesië.

Link magazine editie oktober 2022 | jaargang 24 thema: Afspraken maken en ze ook nakomen. Lees Link digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Ahsin Sidqi, president-directeur van Indonesia Power, zei: “Op dit moment heeft Indonesia Power 100 jaar O&M-competentie in Hydro, hopelijk verkrijgt Indonesia Power met deze samenwerking met Hydrowing als technologieleverancier nog een nieuwe competentie als energieopwekkingsbedrijf in het land, om een betrouwbare leverancier van energieoplossingen te worden. Indonesia Power en Hydrowing zullen samen meer mogelijkheden onderzoeken voor de ontwikkeling van getijdencentrales in Indonesië.”

Richard Parkinson, algemeen directeur van HydroWing, zei: “Wij zien Indonesië als een uitstekende markt voor onze technologie met een uitstekende bron en toenemende vraag naar schone en betrouwbare energie. Dit MOU met Indonesia Power is voor ons en onze lokale partners van cruciaal belang om snel te komen tot significante projecten op commerciële schaal in de archipel”.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics