Huisman ontvangt vierde Leg Encircling Crane order voor Cadeler’s installatieschepen

0

Huisman heeft een nieuwe contracttoekenning aangekondigd van COSCO Shipping (Qidong) Offshore Co., Ltd. voor het ontwerp en de bouw van een 3.000 + mt Leg Encircling Crane (LEC). Deze kraan zal worden geïnstalleerd op het tweede nieuw te bouwen F-klasse jack-up schip van Cadeler A/S, een belangrijke leverancier binnen de offshore windindustrie voor installatiediensten, operaties en onderhoudswerkzaamheden.

De gunning van het contract volgt op de bestelling van dit jaar van een soortgelijke kraan voor het eerste F-klasse schip van Cadeler. De F-klasse schepen hebben een uniek hybride ontwerp, waardoor ze in korte tijd kunnen worden omgebouwd van een funderingsinstallatie-eenheid naar een windturbinegenerator-installatievaartuig.

In 2021 ontving Huisman een order voor twee vergelijkbare LEC’s van 2.600 ton voor de X-class schepen van Cadeler, die momenteel in aanbouw zijn bij Huisman China. Zowel de X-klasse als de F-klasse schepen hebben een volledig elektrische 40mt Huisman Pedestal Mounted Crane aan boord die als hulpkraan fungeert.

Met de LEC’s zal Cadeler in staat zijn funderingen en windturbines te installeren voor de volgende generatie offshore windprojecten wereldwijd.

Mikkel Gleerup, CEO van Cadeler A/S: “De groei van Cadeler is afhankelijk van stabiele en betrouwbare leveranciers, die we niet alleen kunnen vertrouwen om de vereiste onderdelen te bouwen, maar ook om visionaire ontwerpen te bedenken die aan toekomstige eisen voldoen. Op basis van onze eerdere ervaringen met de samenwerking met Huisman aan de kranen voor de twee nieuwe X-klasse schepen, hebben we er alle vertrouwen in dat zij ook deze keer in staat zullen zijn om de hoogwaardige kranen te leveren die we nodig hebben voor onze nieuwe F-klasse schepen. , die in staat zal zijn om de volgende generatie turbines en funderingen op te tillen.”

Huisman heeft zijn LEC’s ontworpen om te voldoen aan de eisen van de voortdurend ontwikkelende offshore duurzame sector. De kranen zijn lichtgewicht en toch robuust, hebben een hoge positioneringsnauwkeurigheid en zijn zeer energiezuinig, wat bijdraagt aan een kleinere uitstoot tijdens de installatie van steeds grotere turbines.
David Roodenburg, CEO van Huisman: “We zijn erg dankbaar voor het vertrouwen dat Cadeler in Huisman heeft gesteld met het toekennen van deze vierde Leg Encircling Crane order. Het vertrouwen van de klanten van Cadeler komt tot uiting in de langdurige relatie die het heeft opgebouwd met zijn toeleveringsketen. We bewonderen de manier waarop Cadeler ons blijft motiveren en uitdagen om grenzen te verleggen bij elk project. Samen met COSCO en andere partners zijn we vastbesloten om dit project succesvol af te ronden en Cadeler in staat te stellen de installatie van offshore windcapaciteit over de hele wereld te versnellen.”
De kraan zal worden gebouwd in de productiefaciliteit van Huisman in Zhangzhou, China en zal naar verwachting eind 2025 worden opgeleverd. De kraan zal in 2026 in gebruik worden genomen op COSCO’s scheepswerf in Qidong, China, waar beide F-klasse schepen zullen worden gebouwd.
Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics