HPS Industrial ontzorgt IMS op veeleisende smart devices-markt

0

Het is een flinke uitdaging om productielijnen voor het assembleren van optische componenten voor smartphones te leveren, een snel veranderende markt waarin IMS al meer dan tien jaar actief is. Er wordt 24/7 gebruik gemaakt van de IMS-machines en dat vraagt ook de nodige stabiliteit van de subsystemen. ‘De machines gaan wel eens uit (onderhoud) echter de pc-toren blijft altijd onder spanning aan. Het is dus een mooie prestatie dat ze sinds 2006 nog steeds elke dag staan te draaien en dat is zeker ook toe te schrijven aan de kwaliteiten van HPS Industrial, legt Bart Deen, Controls Engineer bij IMS uit.

Integrated Mechanization Solutions (IMS) uit Almelo ontwikkelt en bouwt productielijnen voor de automotive, smart devices en medische industrie en levert wereldwijd aan diverse producenten. IMS ontwikkelt en levert de productielijnen aan klanten die daarmee kleine, samengestelde producten kunnen produceren. Voorbeelden van die producten zijn sensoren die in auto’s gebruikt worden en cameramodules voor smartphones.

In 2006 zocht IMS een leverancier van pc-systemen voor de productielijnen. De keuze viel op HPS Industrial, omdat bleek dat de engineers goed konden meedenken met IMS, zodat ze dienstverlening op maat konden bieden. Voor IMS was het daarnaast belangrijk dat de onderdelen lang leverbaar zouden zijn en stabiel konden draaien, HPS Industrial kon ook voldoen aan die wensen. Bij de start van de samenwerking leverde HPS de computers geleverd volgens de gestelde specificatie (degelijk, snel en onderdelen lang leverbaar) voor één prototype productielijn. IMS heeft deze systemen zelf geïnstalleerd en geconfigureerd.

Die eerste samenwerking bleek een dusdanig succes, dat HPS Industrial een groter aandeel kreeg in de levering van de vijf kopieën van de productielijn die daarop volgden. HPS Industrial kreeg namelijk het verzoek om volledige pc-torens te realiseren (bedraad en pc-geconfigureerd), inclusief de hardware en de software. Ze maakten de pc-torens (zogenoemde 19” racks) klaar voor IMS, zodat IMS ze vervolgens direct in gebruik kon nemen. Er werd veel overlegd over de inrichting van de kast en de benodigde embedded image voor de pc’s, zodat de systemen werden geoptimaliseerd.

HPS Industrial kwam daarnaast met een aantal goede suggesties voor de licentiestructuur van de software. De pc’s kregen een besturingssysteem met een minimaal aantal applicaties, zodat het systeem stabieler is. Deen: ‘Er zit weinig poespas op en dat bevordert de prestaties. Het is ook niet nodig om constant updates door te voeren, zodat het systeem gewoon kan blijven draaien.’ Deze configuratie is als basis genomen en inmiddels levert HPS Industrial de volledige torens met hardware, software en bedrading. ‘De hardware is klaar voor gebruik. Het enige wat wij doen, is de camera’s erop aansluiten en de software implementeren’, zegt Deen.

Begin 2018 staan er vijftig productielijnen op locatie met de 19” racks die HPS Industrial volgens afspraak leverde aan IMS. Deze torens beschikken allemaal over acht tot tien pc’s per productielijn, met specifieke configuratie, zoals computernaam, IP-adressen en zes netwerkpoorten. IMS wordt aan de hardware-zijde volledig ontzorgd door de expertise van HPS Industrial. De samenwerking is in de loop der jaren dus gegroeid van het leveren van componenten naar het meedenken en leveren van een compleet 19” rack dat het hart is van de machine, inclusief de bedrading en de software.

‘HPS Industrial levert altijd op tijd. Dat is de reden HPS Industrial te kiezen als leverancier voor deze kritische systemen. Nu ze gebruiksklare systemen leveren, is onze samenwerking veel waardevoller geworden. Voor ons, als integrator, werkt dat natuurlijk enorm fijn’, benadrukt Deen. ‘We hebben samen een standaard neergezet en die wordt nu nog steeds veelvuldig gebruikt. In het begin hebben we veel tijd geïnvesteerd om die systemen te optimaliseren, maar dat verdienen we nu dubbel en dwars terug.’

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics