Horizon 2020 Subsidie dRedBox consortium om Cloud computing groener te maken

0

Het dRedBox consortium waar Sintecs onderdeel van uitmaakt en dat bestaat uit ondernemingen en instellingen uit verschillende Europese landen, heeft € 6.3 miljoen toegewezen gekregen aan Europese subsidie onder het Horizon 2020 programma. Het drie jaar durende project zal een nieuw type Cloud computing server gaan ontwikkelen die zal leiden tot snellere verwerking, betere resource allocatie en lagere kosten.

Cloud datacenters

cloud computingIn de hedendaagse Cloud datacenters, bestaat het fysieke systeem uit individuele server units die bijdragen aan de processing-, geheugen-, acceleratie- en opslagmiddelen Echter, zoals de opstelling nu wordt gebruikt, vindt er een significante verspilling van deze middelen plaats gecombineerd met een lage efficiency van het stroomverbruik. Een en ander is te wijten aan de beperkingen in het nauwkeurig matchen van de IT vereisten aan de beschikbare middelen in een enkele server of set van servers. De uitdaging in dit geheel bestaat uit het efficiënter, flexibeler en effectiever omgaan met de beschikbare middelen.

Het nieuwe dRedBox design streeft er naar dit te verbeteren door over te stappen van het huidige server-as-the-unit model naar een

pooled-computing model, wat de mogelijkheid biedt om een willekeurig gebruik van IT middelen toe te passen waar en wanneer nodig, om zo perfect aan te sluiten op de vereisten van de Cloud gebruikers. Op deze manier heeft dReDBox tot doel om over te gaan naar een Cloud met een ongekend efficiëntie niveau en een reducering van het stroomverbruik tot 20%.

dRedbox consortiumHorizon 2020 3

Het dRedbox consortium, dat geleid wordt door IBM Research uit Ierland, vertegenwoordigt een veelzijdige groep van prominente Europese R&D organisaties verder bestaande uit Telefonica (Spanje), University of Bristol (UK), University of Thessaly (Griekenland), the Foundation for Research and Technology (Griekenland), Barcelona Supercomputing Center (Spanje), NAudit (Spanje), Sintecs (Nederland), Virtual Open Systems (Frankrijk) en Kinesense (Ierland).

Over Sintecs

Sintecs is gestart in 2000 als Electronic Design Service onderneming gespecialiseerd in high-speed board design en analyses. Sinds die tijd is Sintecs betrokken bij de ontwikkeling van high-end producten in verschillende markt segmenten zoals industrieel, medisch, telecommunicatie, lucht- en ruimtevaart, defensie, etc. Binnen verschillende projecten zijn voortdurend de technologische grenzen opgezocht en verlegd.

Sintecs biedt verschillende oplossingen aan op het gebied van System-On-Modules ontwikkeling, Embedded system design en Electronic Design Services. We stellen onze klanten in staat om betere producten te creëren die productiviteit verhogen, product kwaliteit verbeteren, total cost of ownership (TOC) optimaliseren en milieutechnische voordelen bieden.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics