Hoogendoorn Growth Management, Signify, Logiqs en Koppert Biological Systems nieuw partnerbedrijven van Dutch Greenhouse Delta (DGD)

0

Dutch Greenhouse Delta (DGD) is er trots op dat zij dit jaar vier nieuwe partnerbedrijven mag verwelkomen. ‘’Met de komst van Hoogendoorn Growth ManagementSignifyLogiqs en Koppert Biological Systems, wordt een enorme schat aan kennis en ervaring in alle tuinbouwdisciplines toegevoegd’’, aldus Eric Egberts, CEO van Dutch Green Delta. In totaal werkt DGD samen met maar liefst 25 partners, waarmee zij collectief een tuinbouwecosysteem – bestaande uit wetenschap, ondernemerschap, onderwijs en overheid – van Fork2Farm aanbieden.

Samen uitdagingen aanpakken
“We zien dat de globalisering heel snel gaat, maar tegelijkertijd zien we dat landen hun grenzen sluiten. De vraag naar gezond, vers, duurzaam en lokaal geteeld voedsel neemt daardoor enorm toe. Ook de schaal en complexiteit van projecten neemt toe. Als we deze uitdagingen gezamenlijk aanpakken, kunnen we een substantiële bijdrage leveren aan het aanbod van voldoende gezond, betaalbaar en veilig voedsel dat duurzaam en lokaal is geproduceerd. Hoogendoorn Growth Management, Signify, Logiqs en Koppert Biological Systems zijn een mooie aanvulling om bij te dragen aan het realiseren van deze ambitie” stelt Eric Egberts.

Hoogendoorn; bijdragen aan een duurzame aanpak
Hoogendoorn Growth Management ontwikkelt de meest geavanceerde procescomputers, die bijdragen aan een efficiënte en duurzame aanpak van water, klimaat en energie. Angela Barendregt, Projectmanager International Business & Strategy bij Hoogendoorn legt uit waarom zij partner van DGD zijn geworden; “In een wereld waar verandering een constante factor is, moeten tuinbouwbedrijven razendsnel innoveren. Ketensamenwerking kan in deze wereld worden gezien als de sleutel om de ontwikkeling van nieuwe technologieën te versnellen. Dutch Greenhouse Delta kan worden beschouwd als een routebepaler voor veel telers in de wereld, die op zoek zijn naar innovatieve en duurzame technologische oplossingen”.

Signify; Nederland wereldleider op het gebied van geïntegreerde oplossingen
Signify, voormalig Philips Lighting, is marktleider in verlichting voor professionals en consumenten en verlichting voor het Internet of Things. Sinds 12 jaar is Signify ook actief in de LED-belichting voor de tuinbouw en meerlagenteelt. Door Signify’s kennis van gewasgroei, licht, de markt en door het leveren van kwaliteitsproducten, zorgt hun groeilicht voor verhoging van de opbrengst, kwaliteit en voorspelbaarheid van het gewas. “Nu voedselveiligheid en het lokaal produceren van vers en gezond voedsel steeds belangrijker aan het worden is, is het zaak dat Nederlandse bedrijven samenwerken. De Nederlandse tuinbouw en gerelateerde bedrijven zijn wereldleider op het gebied van duurzame voedsel teelt en het vinden en aanbieden van geïntegreerde oplossingen voor de problemen waarmee alle grote steden in de wereld momenteel mee worden geconfronteerd. Onze gezamenlijke aanpak en technologische kennis op het gebied van tuinbouw heeft een reputatie en deze moeten wij verder internationaal uitbouwen” zegt Han Bruins, Global Segment Manager City Farming bij Signify.

Logiqs; Samenwerking is de sleutel tot succes
Logiqs adviseert, ontwerpt, produceert en installeert complete logistieke systemen, handmatig of volledig geautomatiseerd, voor de tuinbouw, verticale tuinbouw en logistiek. Met meer dan 45 jaar ervaring en knowhow, opgedaan op het gebied van mobiele teeltsystemen, waarbij planten zich binnen de kassen naar de mensen verplaatsen, helpen zij hun klanten om een hogere rentabiliteit en een sterkere concurrentiepositie op hun markten te bereiken. Gert-Jan van Staalduinen, eigenaar van Logiqs licht de samenwerking met DGD toe; Onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) toont aan dat het in de voedselproductie van de toekomst meer om techniek zal draaien. De integratie van onze interne logistiek met hightech computers, sensoren en robots zal zorgen voor de productie van gezonde en veilige gewassen, zowel voor de glastuinbouw als voor Vertical Farming. Ik ben ervan overtuigd dat samenwerking met partijen, die elk hun expertise hebben, de sleutel tot succes vormt’’.

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op bij mireille.vanginkel@linkmagazine.nl

Koppert Biological Systems; Clusteren van kennis en expertise in één sterk partnerschap
Met Koppert Biological Systems wordt het tuinbouw eco-systeem uitgebreid met een producent van duurzame oplossingen voor de teelt van voedsel- en siergewassen. Samen met telers en in samenwerking met de natuur zet Koppert Biological Systems zich in om de land- en tuinbouw gezonder, veiliger, productiever en weerbaarder te maken. Dit bereiken zij door natuurlijke vijanden in te zetten voor de bestrijding van plagen, hommels voor natuurlijke bestuiving, en bio-stimulanten voor versterking van gewassen, zowel boven- als ondergronds. Yassin Lahiani, Export Manager MENA & India; We zien in veel landen dat de aandacht steeds meer uitgaat naar lokale voedselproductie, voedselzekerheid en voedselveiligheid. Het aantal grootschalige complexe turnkey projecten neemt in die landen toe. Alleen door samen te werken binnen dit consortium kunnen we als Nederlandse tuinbouwondernemers pre-competitief meedingen naar deze complexe tuinbouwprojecten. DGD werkt samen met overheden en onderzoeksinstituten en clustert de kennis en expertise van de gehele keten in één sterk partnerschap’’. 

Dutch Greenhouse Delta is opgericht in september 2017 om de Nederlandse glastuinbouwbouwsector wereldwijd als cluster te vermarkten. Dat doen zij door het gehele tuinbouwecosysteem – bestaande uit wetenschap, ondernemerschap, onderwijs en overheid – van Fork2Farm aan te bieden in een aantal focusregio’s. De stichting heeft daarbij een focus op grootschalige complexe projecten en vraagstukken over voedsel en sierteelt in de groeiende megasteden. Op dit moment zijn 25 glastuinbouwbedrijven en de brancheorganisaties AVAG en LTO Glaskracht met hun leden aangesloten die allen een bijdrage leveren om de activiteiten van de stichting te realiseren.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics