Hoogendoorn Growth Management compenseert CO2-uitstoot in samenwerking met Uniglobe

0

Duurzaamheid is een onderwerp dat vandaag de dag niet meer weg te denken is uit zowel ons privé- als zakelijk leven. Milieubewustzijn begint bij de kleinste dingen. Afval scheiden, korter douchen of letten op je energieverbruik. Maar juist als bedrijf kun je op verschillende manieren een grote bijdrage leveren aan de omschakeling naar een duurzamere wereld. Hoogendoorn Growth Management is een bedrijf dat ook op haar eigen manier bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Bij Hoogendoorn Growth Management staat duurzaamheid hoog op de agenda. Onze oplossingen, voor telers wereldwijd, zijn altijd zo ingericht dat telers zo min mogelijk natuurlijke hulpbronnen gebruiken. Dit gebeurt onder andere door de nauwkeurige instellingen van onze procescomputer IIVO.
Met een minimale inzet van middelen helpen we onze klanten een maximale gewasopbrengst te realiseren en tegelijkertijd de energiekosten te verlagen en de CO2-uitstoot te verminderen. Goed voor de portemonnee van de teler, maar bovenal goed voor het milieu. Meer telen met minder, zoals we vaak zeggen.

Freerk Visser, manager duurzaamheid bij Hoogendoorn, legt uit: “Als bedrijf nemen wij verantwoordelijkheid voor de impact van onze bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen willen wij ons wereldwijd inzetten voor een betere samenleving door bij te dragen aan duurzame lokale voedselproductie en het verbeteren en beschermen van het milieu.

Dit betekent dat onze duurzaamheidsstrategie verder gaat dan onze oplossingen voor onze klanten alleen. Als bedrijf zoeken we ook naar manieren om duurzaamheid in onze interne processen en andere bedrijfsactiviteiten te verbeteren.”

Hoogendoorn Growth Management heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan door een positieve impact te hebben op de Sustainable Development Goals (SDG). De doelen waar Hoogendoorn als bedrijf extra aandacht aan geeft zijn:

  • Geen honger
  • Schoon water en sanitaire voorzieningen
  • Betaalbare en schone energie
  • Industrie, innovatie en infrastructuur
  • Duurzame steden en gemeenschappen
  • Verantwoorde consumptie en productie

Freerk Visser legt uit hoe Hoogendoorn nu bijdraagt aan deze doelen: “Als bedrijf zijn we al goed op weg om steeds duurzamer te worden. Zo kopen wij uitsluitend gecertificeerde groene windenergie of CO2 gecompenseerd gas in. Ons wagenpark is binnenkort volledig elektrisch en besteden wij ook veel aandacht aan het informeren van onze collega’s over duurzaamheid en wat zij zelf kunnen doen om hieraan bij te dragen. De komende jaren zullen we op dit gebied stappen blijven zetten”.

Naast onze positieve impact op de SDG’s gebruikt Hoogendoorn het ESG Framework (Environmental, Social en Corporate Governance) om te meten waar we staan op het pad van duurzaamheid en om plannen op te stellen en uit te voeren om de CO2-voetafdruk in onze kantoren en ons vervoer te minimaliseren. We combineren dit met de sociale doelstellingen zoals het maximaliseren van de veiligheid, tevredenheid en ontwikkeling van onze medewerkers, het bijdragen aan een veilige (cybersecurity) en transparante manier van zakendoen.

Lees Link magazine digitaal of vraag een exemplaar op: mireille.vanginkel@linkmagazine.nl’

Een voorbeeld van onze duurzaamheidsstrategie is een partnership dat Hoogendoorn heeft gesloten met hun zakenreisbureau, Uniglobe Alliance Travel. Uniglobe Alliance Travel biedt een eenvoudige mogelijkheid om de CO2-uitstoot van zakenreizen actief te compenseren, middels een klimaatproject van de Climate Neutral Group: het Jacundá Project.

Dit project, gelegen in het zogenaamde centrum van “de longen van de aarde” (Brazilië), bestrijdt de klimaatverandering door de ontbossing te beperken en de biodiversiteit te beschermen. In dit gebied leven verschillende bedreigde endemische soorten flora, zoogdieren en vogels. Soorten waarvan de bewoners van het beschermde gebied afhankelijk zijn om te leven. Natuurlijk gaat Hoogendoorn eerst het aantal vliegbewegingen minimaliseren door fysieke te vervangen door online vergaderingen, niet-uitgestoten CO2 hoeft niet gecompenseerd te worden.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics