‘Home in a bag’ wint Sioux-GBO-Young Talent Awar

0

Diego Grandry, Marie Cantenys en Sissel Tolaas van de Royal Academy of Art Den Haag hebben de Manifestations Young Talent Award van Sioux en GBO gewonnen met het project ‘Home in a bag’, tijdens de tentoonstelling Manifestations in het VEEM. Alexander van Bakel van de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam met het project ‘Paradise Found’ wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het coaching traject Driving Dutch Design van de Dutch Design Foundation.

Juryrapport

De Young Talent Award jury bestond uit Katja Lucas (program manager Dutch Design Week), Jacques Gramser (GBO innovation makers), Ton van Gool (directeur STRP festival), Ronald Ramakers (directeur Glow). Zij kozen de winnaars uit de beste afstudeerders van de Nederlandse kunstacademies geselecteerd door curator Viola van Alphen.

Sioux en GBO Innovation makers stimuleren Tech Fun Art experience Manifestations tijdens DDW 2018.

‘Home in a bag’ adresseert een wereldproblematiek als watertekort op een menselijke manier. In dit visionair ontwerp is de mens is niet alleen een probleem maar ook een deel van de oplossing. Zij transfereren bestaande technologie uit de ruimtevaart naar een nieuw domein. Hierdoor wordt de oplossing zo dicht mogelijk bij de mens gevonden.

‘Paradise Found’ laat zien dat je van 3D technologie weer terug kunt gaan naar 2D. Architectuur wordt op een niet architectonische wijze benaderd wat het extra interessant maakt.

 Design en Technologie samenwerking

Sioux en GBO sponsorde eerder samen met andere partners de QuiznightXL en ook tijdens de DDW trekken zij wederom samen op.

Mark Hoevenaars, Marketing & Strategy director Sioux: “Het was een mogelijkheid om een dialoog aan te gaan als technologiebedrijf met een omgeving als design en kunst. Dit is een visionair project dat de complexiteit van technologie niet uit de weg gaat.” Jacques Gramser partner en directeur GBO innovation makers “De menselijk dimensie en die van technologie smelten in dit project samen. Aspecten waar je eerder niet aan denkt zoals geur, worden dan belangrijk.”

Manifestations: Dé internationale Tech Art Fun experience tijdens DDW2018

De Tech Art Fun expositie Manifestations is deze week een van de meest populaire hotspots op Strijp-S en wordt druk bezocht. Meer dan 50 jonge getalenteerde kunstenaars die op het grensvlak van Tech en Art opereren exposeren tijdens de Dutch Design Week 2018 in het Veemgebouw. Toegang is gratis voor het publiek.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics