Het STEMmingcafé – naast eXplore, eXplain en eXpand nu

0

In Den Haag rommelen ze nog even door over de formatie van een kabinet. Maar al kort na de verkiezingen presenteerde het Studentenkabinet hun alternatieve regeerakkoord. Met daarin een aparte plaats voor innovatie.

En daar komt Zijne eXcellentie student-minister van Innovatie Dirk van Meer in het STEMmingscafé meer over vertellen.

Want zo meldt hij in aanloop naar dit STEMmingscafé: ‘Binnen het onderwijs moet meer ruimte worden gemaakt voor studenten-initiatieven. Door binnen het hoger onderwijs challenge based learning in te voeren worden studenten betrokken bij maatschappelijke uitdagingen en kunnen zij werken aan innovaties die deze problemen op kunnen lossen. Daarnaast zouden studententeams een grotere rol moeten krijgen in het publieke debat rondom innovaties en de grote maatschappelijke uitdagingen.’

Recent verscheen al een artikel over de plannen van Minister Van Meer in LinkMagazine: “Studententeams kunnen helpen bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen”

En geeft hij ook al een korte toelichting op zijn ministerschap in:

Kom je ook aanwaaien!
Ook om te laten horen voor welke maatschappelijke problemen jij wel een oplossing door studententeams zou willen ontwikkelen?

Kosteloos ontdekken
Het wekelijkse STEMmingscafé is een initiatief van STEM Industrial Marketing Community. Een wekelijkse plaats voor managers, marketing-, communicatie-, sales- en innovatieprofessionals uit technische B2B om online te verbinden, elkaar te inspireren en informatie te delen. Van elkaar te leren en een vakinhoudelijke discussie te voeren over Business Development van en voor technische bedrijven. Maar altijd met de nodige gezelligheid, een informeel karakter en de nodige inhoud.

Het mooie van het STEMmingscafé: deelname is inbegrepen bij ons kosteloze eXplore programma. Daar word je direct deelnemer van bij aanmelding voor deelname aan het STEMmingscafé.

Waar, wanneer en hoe laat?
Het STEMmingscafé is er iedere vrijdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur. Online wel te verstaan via Microsoft TEAMS.

Kom je ook aanwaaien? Dat kan door je hier aan te melden!
Na aanmelding ontvang je tijdig de deelnamelink. Van harte welkom en graag tot vrijdag online.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.