Nedap kiest voor vijf strategische suppliers uit de EU

0

De afbouw van de productie- en logistieke activiteiten van Nedap ‘ligt op schema’, aldus Tussentijdse verslaggeving november 2016 van het bedrijf uit Groenlo. Inmiddels zijn een vijftal internationale en nationale partner suppliers uit de EU geselecteerd. Die zullen voor het eind van 2016 de eerste producten gaan leveren. In de eerste helft van 2017 wordt de vervaardiging van een groot aantal producten uitbesteed. Dochterbedrijf Inventi wordt naar verwachting eind 2017 gesloten.

Naast eenmalige operationele kosten zorgt de herinrichting van de supply chain voor waardeverlies bij een deel van de voorraden. De eenmalige operationele kosten bedragen naar verwachting ongeveer € 1,0 miljoen en het waardeverlies – in de vorm van een non-cash afboeking op de boekwaarde – € 2-4 miljoen. Verder is besloten om dochterbedrijf Nedap Iberia te reorganiseren en in het wereldwijde verkoop- en logistieke model van de marktgroepen te integreren. Dit leidt in 2016 tot additionele eenmalige kosten van ongeveer € 0,5 miljoen. Hiertoe heeft Nedap N.V. de 10% van de aandelen in Nedap Iberia verworven die zij nog niet in haar bezit had.

Wat de omvang en het tijdspad van de positieve financiële effecten van de uitbesteding betreft, zijn de in het halfjaarbericht van 28 juli jl. gecommuniceerde verwachtingen onveranderd van toepassing, aldus Nedap.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics