Henk Tappel neemt bij Bronkhorst directeursstoel over van Ben Brussen

0

Henk Tappel

Op 1 april aanstaande neemt Henk Tappel definitief de positie van algemeen directeur van Bronkhorst High-Tech over van Ben Brussen. Brussen wordt dit jaar 65 jaar en wil, na meer dan tien jaar directeurschap, meer tijd aan zijn privéleven te besteden. Hij kan terugzien op tien succesvolle jaren waarin Bronkhorst haar omzet meer dan verdubbeld heeft en is gegroeid tot een gerespecteerde wereldspeler op het gebied van ‘low flow fluidics handling technology’’, met 425 medewerkers verspreid over 10 landen in Europa, Amerika en Azië, aldus de brief die het Ruurlose bedrijf afgelopen donderdag aan haar relaties stuurde.

Ben Brussen

Brussen zal de komende jaren aan Bronkhorst verbonden blijven in de functie van manager strategic business development. Hij zal zich volledig op de toekomst van het bedrijf richten en ook de aanzet geven tot het uitbouwen van het huidige trainingscentrum tot een erkende Bronkhorst Academy. ‘Duurzame groei en continuïteit ontstaan uit de gezamenlijke verantwoordelijkheid elkaar te stimuleren en inspireren om continue te leren en te innoveren’, zo verwoordt hij de ervaring die hij naar zijn nieuwe functie meeneemt.
Henk Tappel heeft ruim 30 jaar ervaring in de high-tech industrie en eerder gewerkt bij Philips (later FEI Company) in ontwikkeling, sales en marketing van professionele systemen. Hij was de afgelopen tien jaar algemeen directeur van Frencken Europe in Eindhoven, een bedrijf dat als toeleverancier actief is in de medische, analytische en halfgeleidermarkten. Henk is opgeleid aan de Universiteit Twente als werktuigbouwkundig ingenieur met specialisatie fijnmechanische techniek.
Tappel heeft de overstap naar Bronkhorst gemaakt omdat de combinatie van innovatie en technologie in de setting van een familiebedrijf met eigen producten, opererend in een wereldwijde markt, hem bijzonder aanspreekt. ‘Na tien jaar toelevering vind ik het fantastisch leiding te gaan geven aan een R&D-bedrijf met een hoogwaardig, eigen product. Zelf producteigenaar zijn en in die rol aan het voorfront staan van de technologische ontwikkeling, dat spreekt mij zeer aan’, aldus Tappel eerder in gesprek met Link Magazine.

Sinds 1 november 2016 maakt hij een rondgang door de onderneming om alle facetten van het bedrijf intensief te leren kennen, zodat hij ‘een vliegende start kan maken en het succes van Bronkhorst in de toekomst kan continueren’. Hij zegt daarover zelf: ‘Het succes van Bronkhorst komt voort uit het intensief samenwerken met klanten en het snel bieden van slimme oplossingen. De producten worden vervolgens geleverd aan vele markten en industrieën, elk met hun eigen eisen, wat soms strijdig is met snel innoveren. Mijn uitdaging is om over beide assen verder te groeien.’

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics