Henk Tappel van Frencken naar Bronkhorst

0

Henk Tappel, managing director van system supplier Frencken Europe, is de beoogd opvolger van de algemeen directeur van oem Bronkhorst High-Tech, Ben Brussen (64).
Desgevraagd geeft Tappel aan zeer blij te zijn met de stap per 1 november richting de Achterhoek. ‘Na tien jaar toelevering vind ik het fantastisch leiding te gaan geven aan een R&D-bedrijf met een hoogwaardig, eigen product. Als toeleverancier, als Frencken is, worden veel belangrijke beslissingen in feite door de klanten genomen. Dat moet ook zo want zij betalen je uiteindelijk. Maar zelf producteigenaar zijn en in die rol aan het voorfront staan van de technologische ontwikkeling, dat spreekt mij zeer aan’, aldus Tappel die voor zijn indiensttreden bij Frencken, in oktober 2006, werkzaam was voor een andere oem’er, FEI. Tappel laat de Eindhovense system supplier, die bedrijven als ASML, Philips en Intel tot haar klandizie kan rekenen, naar eigen zeggen in goede doen achter: ‘We hebben over dit jaar een beduidend hogere marge gemaakt dan over dezelfde periode vorig jaar.’ Voor Tappel is de Achterhoek niet onbekend: ‘Ik heb in Enschede gestudeerd en in het oosten familie en vrienden. Het voelt een beetje als weer thuiskomen.’
Bronkhorst High-Tech ontwikkelt, produceert en verkoopt zeer hoogwaardige meet- en regelinstrumenten voor gas- en vloeistofstromen. Het Ruurlose bedrijf is marktleider in Europa op het gebied van Mass Flow Controllers en behoort wereldwijd tot de top 4. Bronkhorst heeft wereldwijd 420 werknemers in dienst, waarvan er ruim 300 in Ruurlo werkzaam zijn.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics