HEDELIUS Maschinenfabrik GmbH presenteerde de nieuwe ontwikkelingen aan 80 gasten uit Nederland en Belgie.

0

Voor geïnteresseerden en klanten uit Nederland en België hielden HEDELIUS Maschinenfabrik GmbH en haar lokale verkooppartner Promas BV  een klantendag. 80 gasten hebben de uitnodiging voor Meppen in Noord-Duitsland, niet ver van de Nederlandse grens, geaccepteerd. “We zijn blij met de grote belangstelling van onze buren. Nederland is voor ons altijd een bijzondere markt geweest’, aldus een tevreden HEDELIUS-directeur Dennis Hempelmann.

Dennis Hempelmann

De bezoekers van de klantendag konden een rondleiding krijgen door het bedrijf om een indruk te krijgen van de hoge kwaliteitsnormen in de productiefaciliteiten van het familiebedrijf. In het demonstratiecentrum waren vervolgens tien bewerkingscentra beschikbaar om de kwaliteit in de live-bewerking te demonstreren. Dit waren de 3-assige freesmachines Forte 65 Single 1320 en Forte 85 Single 1620 en de 5-assige machines Tiltenta 6-2300, Tiltenta 7-2600 en Tiltenta 9-2600.  De ACURA 65 draaitafel en zwenktafel bewerkingscentrum was ook te zien in de live demonstratie.

De aangesloten automatisering was voor veel gasten bijzonder interessant. Het ene was het Platinum 50 robotautomatiseringssysteem van BMO Automation en het andere was het door HEDELIUS nieuw ontwikkelde Marathon-palletautomatiseringssysteem. De bezoekers van de klantendag behoorden tot de eersten die dit systeem live in een demonstratie meemaakten, want de Marathon wordt de komende weken op de markt gebracht. Het systeem bestaat uit 22 pallets met afmetingen van 400 x 400 mm, een klemgewicht tot 150 kg, een storingscirkeldiameter van 500 mm en een klemhoogte van 400 mm. Maar wat ook bijzonder is, is de interactie van de Marathon met de ACURA 65 en een stand-bymagazine. HEDELIUS biedt dus een complete turnkey oplossing.

 

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics