HARTING Technology Group versterkt aanwezigheid in Mexico

0

De HARTING Technology Group wil haar marktpositie in Noord- en Midden-Amerika de komende jaren verder uitbreiden. Dit werd verteld door Jon DeSouza, president en CEO van HARTING Americas, voor een groep journalisten in Silao. Sinds 2016 produceert HARTING overmolded kabel en kabelassemblages in hun eigen fabriek in de industriële stad Silao in de staat Guanajuato en is HARTING via een verkooporganisatie aanwezig in de hoofdstad van het land. Mexico wordt het partnerland van 2018 van HANNOVER MESSE (van 23 tot 27 april 2018).

“Mexico is cruciaal in onze groeistrategie”, zegt DeSouza. Doorslaggevende factoren voor de verhuizing naar Midden-Amerika waren de nabijheid van klanten en het feit dat bekende autofabrikanten en leveranciers onlangs hun eigen productiefaciliteiten in Mexico hadden geopend. De kwaliteit van HARTING wordt geproduceerd in Silao. De productiefaciliteit van het bedrijf in Silao Industrial Park ligt op slechts een kilometer afstand van Leon International Airport. Hierdoor kan HARTING zorgen voor een snelle levering aan hun klanten vanuit het eigen magazijn. Daarnaast ligt de hoofdstad Mexico-Stad op slechts 250 km afstand. Er werken momenteel ongeveer 50 werknemers in de HARTING-fabriek in Silao. Voor de nabije toekomst is een toename tot 200 werknemers gepland.

HARTING is al meer dan drie decennia aanwezig op het Amerikaanse continent. Het bedrijf opende in 1986 een fabriek en distributiebedrijf in Elgin, Illinois, in de buurt van Chicago. Nu voorzien 150 medewerkers meer dan 7.000 klanten. Andere verkooporganisaties zijn gevestigd in Montreal, Canada en in Sao Paulo, Brazilië. Als lid van het Massachusetts Institute of Technology (MIT), het Industrial Internet Consortium (IIC) en partnerschappen met bijvoorbeeld IBM Watson en Microsoft, is HARTING betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën in de VS tot en met volwassen producten voor de markt.

In het boekjaar 2016/2017 genereerde HARTING een omzet van € 73 miljoen in Noord- en Zuid-Amerika, een stijging van ongeveer 22%.

Share.

Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geverifieerd door ExactMetrics